Ședințe de judecată: Aprilie | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Detalii jurisprudență

R O M Â N I A
ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal

Decizia nr. 1545/2017

Şedinţa publică de la 27 aprilie 2017

Decizia nr. 1545/2017

Asupra recursului de față;

Din examinarea lucrărilor din dosar, constată următoarele:

1. Hotărârea primei instanțe ce face obiectul prezentei căi de atac

Prin cererea înregistrată pe rolul Curții de Apel Bacău, secția de contencios administrativ și fiscal, la data de 11.02.2015, recurenta-pârâtă Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași - Administrația Județeană a Finanțelor Publice Neamț - Serviciul Fiscal Orășenesc Târgu Neamț a formulat, în contradictoriu cu intimatul-reclamant A. și cu intimata-chemată în garanție Administrația Fondului pentru Mediu, recurs împotriva sentinței nr. 1698 din 17 noiembrie 2014 a Tribunalului Neamț, secția de contencios administrativ și fiscal.

Prin încheierea din 6 mai 2015, Curtea de Apel Bacău a dispus, în temeiul art. 411 alin. (1) pct. 2 C. proc. civ., suspendarea judecății recursului pentru lipsa nejustificată a părților.

2. Calea de atac exercitată

Împotriva acestei încheieri, la data de 28 mai 2015, recurenta D.G.R.F.P. Iași - A.J.F.P. Neamț a declarat recurs, neîntemeiat în drept, prin care a solicitat admiterea recursului cu consecința repunerii cauzei pe rol, menționând că solicită judecarea cauzei în lipsă.

Recurenta nu a formulat nicio critică în ceea ce privește încheierea recurată.

3. Apărările intimatului

Intimatul A. a formulat note scrise, prin care a arătat că recurenta critică încheierea de suspendare, solicitând repunerea cauzei pe rol.

4. Decizia instanței de recurs

Analizând, cu prioritate, regularitatea învestirii sale cu recursul de față, ținând seama și de prevederile art. 499 din același cod.

Înalta Curte constată că recursul nu îndeplinește cerințele de formă prevăzute de dispozițiile art. 486 alin. (1) lit. d) C. proc. civ.

Potrivit art. 489 alin. (2) C. proc. civ., recursul este nul în cazul în care motivele invocate nu se încadrează în motivele de casare prevăzute la art. 488 C. proc. civ.

Recurenta nu a indicat motivele de nelegalitate prevăzute de art. 488 alin. (1) C. proc. civ., rezumându-se la a solicita admiterea recursului, cu consecința repunerii cauzei pe rol.

De fapt, cererea de recurs are caracterul unei cereri de repunere pe rol a cauzei după suspendare.

Pentru considerentele expuse, Înalta Curte, în temeiul art. 489 alin. (2) C. proc. civ., va anula recursul.

PENTRU ACESTE MOTIVE,

ÎN NUMELE LEGII,

D E C I D E

Anulează recursul declarat de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași - Administrația Județeană a Finanțelor Publice Neamț-Seriviciul Orășenesc Târgu Neamț împotriva Încheierii din 6 mai 2015 a Curții de Apel Bacău, secția de contencios administrativ și fiscal.

Definitivă.

Pronunțată în ședință publică astăzi, 27 aprilie 2017.