Ședințe de judecată: Aprilie | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Detalii jurisprudență

R O M Â N I A
ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
Secţia I civilă

Decizia nr. 328/2019

Şedinţa publică din data de 20 februarie 2019

Asupra cererii constată următoarele:

Prin încheierea din 15 octombrie 2018, Curtea de Apel Suceava, secţia I civilă, a admis cererea de abţinere formulată de judecător A. în Dosarul nr. x/2018 al aceleiaşi instanţe, privind pe petentul B. (având ca obiect recuzarea completului C2Rciv).

Împotriva acestei hotărâri, B. a declarat recurs, care urmează a fi anulat, ca inform, în considerarea argumentelor ce succed:

Se observă că demersul judiciar promovat de B. constă într-o cerere neinteligibilă, în care se alternează paragrafe scrise de mână peste altele tehnoredactate, situaţie în care apare ca fiind imposibilă identificarea unor motive şi critici.

Ca atare, având în vedere şi dispoziţiile procedurale cuprinse la art. 133 alin. (1) C. proc. civ., referitoare la forma şi conţinutul oricărei cereri adresată instanţelor de judecată, se va anula recursul declarat, ca inform, întrucât nu este posibilă analizarea sa sub niciun aspect.

Faţă de considerentele expuse şi văzând dispoziţiile art. 1081 alin. (1) pct. 1 lit. a) şi pe cele ale art. 723 C. proc. civ., Înalta Curte reţine exercitarea cu rea-credinţă a drepturilor procedurale prin introducerea în mod repetat a unor cereri informe, motiv pentru care îl sancţionează pe recurent cu o amendă judiciară în cuantum de 200 RON.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

D E C I D E

Anulează, ca inform, recursul declarat de B. împotriva încheierii din 15 octombrie 2018 a Curţii de Apel Suceava, secţia I civilă.

Irevocabilă.

În baza art. 1081 alin. (1) pct. 1 lit. a) C. proc. civ., aplică recurentului amendă judiciară în cuantum de 200 RON.

Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare în ceea ce priveşte amenda.

Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 20 februarie 2019.

Procesat de GGC - CT