Ședințe de judecată: Martie | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Detalii jurisprudență

R O M Â N I A
ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
Secţia I civilă

Decizia nr. 509/2019

Decizia nr. 509

Şedinţa publică din data de 6 martie 2019

Asupra cauzei de faţă, constată următoarele:

Prin cererea înregistrată pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, secţia I civilă, sub nr. x/2018/a2 la data de 7 februarie 2019, A. a declarat recurs împotriva "tuturor hotărârilor pronunţate în Dosar nr. x/2018", arătând, în mod generic, că i-au fost încălcate drepturi procesuale fundamentale, că nu sunt respectate dispoziţiile constituţionale şi comunitare având ca obiect drepturile procesuale ale părţilor şi că sunt comise abuzuri grave de către judecătorii învestiţi cu soluţionarea pricinii, care încalcă Constituţia şi tratatele internaţionale la care România este parte.

Analizând cauza, Înalta Curte constată următoarele:

Potrivit art. 486 alin. (1) lit. c) C. proc. civ., cererea de recurs va cuprinde indicarea hotărârii care se atacă, acest element reprezentând însuşi obiectul recursului, fără de care instanţa de judecată nu poate analiza criticile părţii care a declarat calea extraordinară de atac, întrucât nu are indicat, ca atare, actul procedural la care să se raporteze pentru a aprecia asupra legalităţii sau nelegalităţii respectivei hotărâri.

Identificarea hotărârii se realizează prin elementele sale caracteristice şi care o individualizează, respectiv arătarea instanţei care a pronunţat-o, numărul hotărârii şi data pronunţării.

Neindicarea hotărârii este sancţionată de alin. (3) al art. 486 C. proc. civ., conform căruia "Menţiunile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi c) - e) sunt prevăzute sub sancţiunea nulităţii."

Se constată că în cuprinsul cererii de recurs nu se indică hotărârea împotriva căreia s-a declarat calea de atac, element prevăzut sub sancţiunea nulităţii, conform art. 486 alin. (3) C. proc. civ.

Recurenta îndreaptă calea de atac "împotriva tuturor hotărârilor pronunţate în dosarul menţionat", fără a se conforma dispoziţiilor art. 486 alin. (3) C. proc. civ., care sancţionează cu nulitatea neindicarea hotărârii judecătoreşti împotriva căreia este declarat recursul.

De asemenea, nu sunt indicate motivele exercitării căii de atac.

Pentru aceste considerente, Înalta Curte va anula recursul declarat de A.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

D E C I D E

Anulează recursul declarat de A., cu sediul în Bucureşti, str. x, în contradictoriu cu intimaţii B., cu domiciliul în Bucureşti, str. x, C.- Filiala sector 1, cu sediul ales la D., în Bucureşti, str. x, mansardă, Prefectul Municipiului Bucureşti, cu sediul în Bucureşti, str. x.

Fără cale de atac.

Pronunţată în şedinţă publică azi, 6 martie 2019.

Procesat de GGC - NN