Ședințe de judecată: Martie | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Detalii jurisprudență

R O M Â N I A
ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
Secţia I civilă

Decizia nr. 1230/2019

Şedinţa publică din data de 13 iunie 2019

Asupra cauzei de faţă, constată următoarele:

Prin cererea înregistrată la 16 mai 2019 pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, secţia I civilă, petentul A. a solicitat strămutarea pricinii ce formează obiectul dosarului nr. x/2018 al Judecătoriei Blaj, pentru motive de bănuială legitimă.

Potrivit dispoziţiilor art. 142 alin. (1) C. proc. civ., cererea de strămutare întemeiată pe motive de bănuială legitimă este de competenţa curţii de apel, dacă instanţa de la care se cere strămutarea este o judecătorie sau un tribunal din circumscripţia acesteia.

În aplicarea dispoziţiilor art. 131 C. proc. civ., raportat la prevederile art. 142 alin. (1) C. proc. civ., se constată că instanţa competentă material a soluţiona cererea de strămutare este Curtea de Apel Alba Iulia, instanţă în favoarea căreia urmează a se dispune declinarea competenţei.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

D E C I D E

Declină competenţa de soluţionare a cererii formulate de petentul A. privind strămutarea pricinii care face obiectul dosarului nr. x/2018 al Judecătoriei Blaj, în favoarea Curţii de Apel Alba Iulia.

Fără cale de atac.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 iunie 2019.

Procesat de GGC - CL