Ședințe de judecată: Aprilie | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Detalii jurisprudență

R O M Â N I A
ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
Secţia I civilă

Decizia nr. 716/2019

Şedinţa publică din data de 4 aprilie 2019

Asupra cauzei de faţă, constată următoarele:

Prin Încheierea nr. 1397 din 14 mai 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia I civilă, a anulat, ca netimbrată, cererea formulată de petenta Asociaţia pentru Cinstirea Memoriei Eroilor privind strămutarea procesului civil ce formează obiectul dosarului nr. x/2012 al Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti.

Împotriva acestei încheieri a formulat cerere de revizuire Asociaţia pentru Cinstirea Memoriei Eroilor, prin Preşedinte fondator A..

La termenul de astăzi, 4 aprilie 2019, Înalta Curte a rămas în pronunţare asupra inadmisibilităţii cererii de revizuire în raport de dispoziţiile art. 40 alin. (4) C. proc. civ.

Conform textului de lege sus-menţionat, hotărârea dată asupra cererii de strămutare nu este supusă niciunei căi de atac, în consecinţă, nici căii de atac de retractare a revizuirii.

Raportat la aceste argumente, Înalta Curte urmează să respingă cererea de revizuire ca inadmisibilă, partea neavând deschisă calea de atac pe care a exercitat-o împotriva încheierii pronunţate într-o cerere de strămutare.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

D E C I D E

Respinge, ca inadmisibilă, cererea de revizuire formulată de revizuenta Asociaţia pentru Cinstirea Memoriei Eroilor, prin Preşedinte fondator A., împotriva Încheierii nr. 1397 din camera de consiliu de la 14 mai 2014, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia I civilă, în dosarul nr. x/2014.

Irevocabilă.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 4 aprilie 2019.

Procesat de GGC - CL