Ședințe de judecată: Aprilie | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Informații publice » Comunicate de presă » Comunicate de presă (2019) » Comunicat de presă privind poziția Colegiului de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la procedura de adoptare a propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (Plx nr. 396/2019)

Comunicate de presă (2019)

Comunicat de presă privind poziția Colegiului de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la procedura de adoptare a propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (Plx nr. 396/2019)

01.10.2019

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

COLEGIUL DE CONDUCERE

COMUNICAT DE PRESĂ

în ședința din data de 30 septembrie 2019, Colegiul de conducere al înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie şi-a manifestat îngrijorarea față de procedura de adoptare a propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal (Pix nr. 396/2019).

Lipsa unor consultări reale a tuturor categoriilor de destinatari ale căror drepturi sunt vizate în mod direct, contextul şi urgența cu care se derulează procedura legislativă, lipsa unor studii de impact asupra efectelor generate de adoptarea proiectului, sunt aspecte care nu corespund unor minime exigențe în materia procedurii de modificare a legilor.

Susținerea proiectului de lege exclusiv prin prisma unor argumente de natură preponderent financiar-bugetară, potrivit materialelor supuse dezbaterii publice, conduce la soluții legislative conjuncturale, care nu au în vedere toate implicațiile pe termen lung ale unor modificări de substanță aduse drepturilor vizate de proiectul legislativ.

 

Președinele Înaltei Curți de Casție și Justiție

Judecător Corina-Alina Corbu