Ședințe de judecată: Aprilie | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Informații publice » Comunicate de presă » Comunicate de presă (2012) » COMUNICAT privind sesizarea CCR referitor la exercitarea controlului anterior de constitutionalitate cu privire la Legea lustratiei.

Comunicate de presă (2012)

COMUNICAT privind sesizarea CCR referitor la exercitarea controlului anterior de constitutionalitate cu privire la Legea lustratiei.

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

C  O  M  U  N  I  C  A  T

Miercuri, 7 martie 2012, ora 13,30, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-au constituit în Secţii Unite, conform dispoziţiilor art. 25 lit. c din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în vederea discutării oportunităţii sesizării Curţii Constituţionale cu privire la exercitarea controlului de constituţionalitate, înainte de promulgare, cu privire la  Legea lustraţiei, privind limitarea temporară a accesului la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989.

Convocarea Secţiilor Unite s-a făcut de către preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, având în vedere şi solicitările Asociaţiei Magistraţilor din România, Asociaţiei Procurorilor din România şi, respectiv, procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, legal constituite, au hotărât, cu majoritate, sesizarea Curţii Constituţionale pentru a se pronunţa asupra aspectelor de neconstituţionalitate cuprinse în Legea lustraţiei, privind limitarea temporară a accesului la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989.

  Textul integral al hotărârii nr.1, şedinţa din 7 martie 2012

Biroul de Informare şi Relaţii Publice

8 martie 2012