Şedinţa publică din data de 25 aprilie 2024
Asupra recursului de faţă;
Din examinarea lucrărilor din dosar, constată următoarele:
I. Circumstanţele cauzei
1. Obiectul cererii de chemare în judecată
Prin acţiunea depusă pe rolul Curţii de Apel Cluj, secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal la data de 10 februarie 2022, sub nr. x/2022, reclamanta A., în contradictoriu cu pârâtul Colegiul Psihologilor din România, a solicitat anularea Hotărârii Comisiei de Deontologie şi Disciplină din data de 14 aprilie 2021, confirmată prin Decizia Comitetului Director din data de 05 decembrie 2021 şi exonerarea reclamantei de la aplicarea oricărei sancţiuni disciplinare, cu cheltuieli de judecată.
2. Soluţia instanţei de fond
Prin sentinţa civilă nr. 304 din 21 noiembrie 2022, Curtea de Apel Cluj, secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal a respins ca neîntemeiată acţiunea formulată de reclamanta A., în contradictoriu cu pârâtul Colegiul Psihologilor din România.
3. Calea de atac exercitată în cauză
Împotriva sentinţei civile nr. 304 din 21 noiembrie 2022, pronunţată de Curtea de Apel Cluj, secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal, a declarat recurs reclamanta A., în temeiul dispoziţiilor art. 488 alin. (1) pct. 8 C. proc. civ., solicitând admiterea recursului, casarea sentinţei recurate şi trimiterea cauzei spre rejudecare la instanţa de fond.
4. Apărările formulate în cauză
Intimatul-pârât Colegiul Psihologilor din România a formulat întâmpinare, prin care a solicitat respingerea recursului.
5. Cererea de renunţare la judecata recursului
Prin cererea înregistrată la dosarul cauzei la data de 19 septembrie 2023, astfel cum a fost precizată prin cererea înregistrată la dosarul cauzei la data de 23 aprilie 2024, recurenta-reclamantă A. a învederat că solicită să se ia act de renunţarea la judecata recursului.
II. Soluţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, secţia de contencios administrativ şi fiscal
Cererea de renunţare la judecata recursului a fost comunicată intimatului-pârât Colegiul Psihologilor din România la data de 18 martie 2024, conform dovezii de comunicare de la dosarul cauzei, iar acesta a comunicat în data de 24 aprilie 2024 un punct de vedere prin care a arătat că este de acord cu această cerere, precum şi faptul că nu solicită obligarea recurentei la plata cheltuielilor de judecată.
Potrivit art. 463 alin. (1) din C. proc. civ., republicat:
"Achiesarea la hotărâre reprezintă renunţarea unei părţi la calea de atac pe care o putea folosi, ori pe care a exercitat-o deja împotriva tuturor sau a anumitor soluţii din respectiva hotărâre".
În cauză, Înalta Curte constată că manifestarea de voinţă, în sensul de a se renunţa la judecata căii de atac, reprezintă o desistare, un act de dispoziţie al recurentei-reclamante, care nu este supus cenzurii Înaltei Curţi, conform principiului disponibilităţii care guvernează procesul civil şi în temeiul dispoziţiilor art. 463 din C. proc. civ., republicat.
Pentru aceste considerente, în raport de dispoziţiile art. 463 C. proc. civ., republicat, Înalta Curte va lua act de cererea de renunţare la judecarea recursului declarat de reclamanta A. împotriva sentinţei civile nr. 304 din 21 noiembrie 2022 a Curţii de Apel Cluj, secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal.
PENTRU ACESTE MOTIVE
ÎN NUMELE LEGII
D E C I D E
Ia act de cererea de renunţare la judecarea recursului declarat de reclamanta A. împotriva sentinţei civile nr. 304 din 21 noiembrie 2022 a Curţii de Apel Cluj, secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal.
Definitivă.
Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 C. proc. civ., astăzi, 25 aprilie 2024.