Ședințe de judecată: Decembrie | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Detalii jurisprudență

R O M Â N I A
ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal

Decizia nr. 356/2024

Decizia nr. 356

Şedinţa publică din data de 25 ianuarie 2024

Asupra cauzei de faţă;

Din examinarea lucrărilor din dosar constată următoarele:

1. Prin Hotărârea nr. 821 din 30 martie 2023, Consiliul Superior al Magistraturii a respins cererea de transfer formulată de doamna judecător A. de la Judecătoria Ploieşti la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti sal al Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

2. Împotriva acestei hotărâri, doamna judecător A. a formulat contestaţie, înregistrată pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, secţia de contencios administrativ şi fiscal la data de 23.05.2023, solicitând anularea hotărârii şi obligarea intimatului Consiliul Superior al Magistraturii la emiterea unei hotărâri prin care să admită cererea de transfer astfel cum a fost formulată.

3. La data de 24.07.2023, contestatoarea a depus cerere de renunţare la judecata cauzei, motivând că CSM, secţia pentru judecători a pus în executare Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 3705 din 29 iunie 2023 şi a dispus transferul său de la Judecătoria Ploieşti la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Intimatul Consiliul Superior al Magistraturii a depus punct de vedre prin care a precizat că este de acord cu cererea de renunţare.

4. Analizând cererea de renunţare, Înalta Curte reţine că manifestarea de voinţă, în sensul de a se renunţa la judecata contestaţiei, reprezintă o desistare, un act de dispoziţie al contestatoarei care nu este supus cenzurii instanţei, conform principiului disponibilităţii care guvernează procesul civil, prevăzut de art. 9 C. proc. civ.

Văzând dispoziţiile art. 406 alin. (1) C. proc. civ., în conformitate cu care se poate renunţa oricând la judecată, fie verbal în şedinţă de judecată, fie prin cerere scrisă, şi având în vedere dispoziţiile art. 22 alin. (6) C. proc. civ., potrivit cărora judecătorul trebuie să se pronunţe asupra a tot ce s-a cerut, fără însă a depăşi limitele învestirii, în afară de cazurile în care legea ar dispune altfel, Înalta Curte va lua act de cererea de renunţare.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

D E C I D E

Ia act de renunţarea contestatoarei A. la judecata contestaţiei formulate împotriva Hotărârii nr. 821 din 30 martie 2023 a Consiliului Superior al Magistraturii, secţia pentru judecători.

Definitivă.

Pronunţată astăzi, 25 ianuarie 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.