Ședințe de judecată: Decembrie | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Detalii jurisprudență

R O M Â N I A
ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal

Decizia nr. 1019/2003

Pronunțată în ședință publică, astăzi  13 martie 2003.

            S-a luat în examinare recursul declarat de Casa Județeană de Pensii Timiș îpotriva sentinței civile nr.282/R din 10 septembrie 2002 a Curții de Apel Timișoara – Secția comercială și contencios administrativ.

            La apelul nominal nu s-au prezentat recurenta pârâtă Casa Județeană de Pensii Timiș și nici intimata reclamantă V.L.A.

            Procedura completă.

            Magistratul asistent a făcut referatul cauzei arătând că recurenta Casa Județeană de Pensii Timiș a solicitat în scris în temeiul art.242 (2) Cod de procedură civilă, judecarea în lipsă (fila 3). S-a referit de asemenea că, la 13 februarie 2003, recurenta – Casa Județeană de Pensii Timiș a depus la dosar „Cerere de retragere a recursului” arătând că renunță la judecata recursului declarat (filele 13-14).

 

                                                C U R T E A

 

            Asupra recursului de față;

            Din examinarea lucrărilor din dosar, constată următoarele:

            Curtea de Apel Timișora – Secția comercială și  contencios administrativ prin sentința civilă nr.282/R din 10 septembrie 2002 a admis cererea de revizuire formulată de reclamanta V.L.A. împotriva sentinței civile nr.385 din 16 octombrie 2001 a Curții de Apel Timișoara, pronunțată în dosarul nr.6682/2001 și în consecință a schimbat în tot sentința atacată în sensul că a admis acțiunea în contencios administrativ formulată de reclamantă împotriva pârâtei Casa Județeană de Pensii Timiș, a anulat Decizia nr.1121 din 7 iunie 2001 a Direcției de Muncă și Solidaritate Socială a județului Timiș și a obligat pârâta să emită decizie prin care să-i recunoască reclamantei drepturile conferite prin art.1 lit.c din Legea nr.189/2000.

            Impotriva acestei sentințe a declarat recurs – pârâta Casa Județeană de Pensii Timiș, iar ulterior, prin cerere scrisă, a renunțat la judecata acestuia (filele 13-14).

            Așa fiind, în temeiul art.246 (1) Cod de procedură civilă, potrivit căruia renunțarea la judecată se poate face oricând, fie verbal în ședință, fie prin cerere scrisă, urmează a se lua act de renunțarea la judecata recursului.

 

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

 

DECIDE:

 

            Ia act de renunțarea la judecata recursului declarat de Casa Județeană de Pensii Timiș îpotriva sentinței civile nr.282/R din 10 septembrie 2002 a Curții de Apel Timișoara – Secția comercială și  contencios administrativ.

            Pronunțată în ședință publică, astăzi  13 martie 2003.