Ședințe de judecată: Aprilie | | 2025
Sunteți aici: Pagina de început » Detalii jurisprudență

R O M Â N I A
ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal

Decizia nr. 1202/2003

Pronunțată în ședință publică, astăzi  25 martie 2003.

            S-a luat în examinare recursul declarat de G.C. împotriva  sentinței civile nr. 854 din 25 septembrie 2002 a Curții de Apel București-Secția  de contencios administrativ.

            La apelul nominal  s-au prezentat: intimatul-pârât Ministerul de Interne – Direcția Generală de Evidență Informatizată a Persoanei reprezentat de consilierul juridic C.N., lipsind recurentul reclamant G.C. 

Procedura completă.

            S-a prezentat referatul cauzei, arătându-se că recursul nu a fost timbrat, deși recurentul a fost citat cu mențiunea îndeplinirii acestei obligații legale.

            Apreciind pricina în stare de judecată, Curtea a acordat cuvântul în fond părții prezente, cu privire la această chestiune prealabilă.

            Reprezentanta intimatului a solicitat anularea recursului ca netimbrat.

C U R T E A

 

Asupra recursului de față;

            Din examinarea lucrărilor din dosar, constată următoarele:

            Prin acțiunea înregistrată sub nr.1461/2002, prin declinare de competență de la Tribunalul București-Secția V-a Civilă, reclamantul G.C. – cetățean turc  în contradictoriu cu Direcția Generală de Evidență Informatizată a Persoanei din cadrul Ministerului de Interne- Serviciul Independent de Evidență Informatizată a Persoanei – Municipiul București, a solicitat anularea vizei de ieșire din România nr.731266/29.11.2001 și prelungirea vizei de ședere în România.

            Prin sentința civilă nr.854/15 septembrie 2002, s-a respins acțiunea reclamantului ca neîntemeiată, avându-se în vedere că în măsura concretizată în viza de ieșire din România, s-au respectat atât prevederile normative  în materie cât și Aquis-ul  comunitar, respectându-se exigențele internaționale cât și principiul proporționalității restrângerii exercițiului unor drepturi fundamentale cu situația care a determinat-o conform art.49 din  Constituție.

            Impotriva sentinței a formulat  recurs reclamantul  G.C., criticând-o  în sensul că firma pe care o conduce are activitate profitabilă și în acest sens va depune acte justificative:

            Analizându-se actele și lucrările dosarului constată următoarele:

            Pentru termenul acordat la 25 martie 2003 reclamantul a fost citat cu mențiunea timbrării recursului  15.000 lei taxă judiciară și 1500 lei timbru judiciar, cerință neonorată.

            Având în vedere prevederile Legii 146/1997, cu modificările, ulterioare neplata taxelor datorate are drept sancțiune anularea recursului, instanța va dispune în acest mod.

                                                     PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

DECIDE:

 

Anulează  recursul declarat de  reclamantul G.C. împotriva  sentinței civile nr.854 din 25 septembrie 2002 a Curții de Apel București-Secția   Contencios  Administrativ,ca netimbrat.

Pronunțată în ședință publică, astăzi  25 martie 2003.