S-a luat în examinare recursul declarat de SC”B.C.”SRL împotriva sentinței civile nr.63 din 10 aprilie 2002 a Curții de Apel Suceava – Secția comercială și de contencios administrativ.
La apelul nominal s-a prezentat intimatul pârât Ministerul Finanțelor Publice reprezentat de consilierul juridic V.C.S., lipsind recurenta reclamantă SC”B.C.”SRL și intimata pârâtă Direcția Generală a Finanțelor Publice a județului Suceava.
Procedura completă.
S-a referit că recursul nu a fost timbrat, recurenta fiind citată cu mențiunea timbrării acestuia.
Având pe rând cuvântul, atât reprezentanta Ministerului Finanțelor Publice precum și procurorul au pus concluzii de anulare a recursului, ca netimbrat.
C U R T E A
Asupra recursului de față;
Din examinarea lucrărilor din dosar, constată următoarele:
Prin acțiunea înregistrată la data de 12 mai 2000 la Curtea de Apel Suceava – Secția comercială și de contencios administrativ, reclamanta SC”B.C.”SRL a solicitat în contradictoriu cu pârâții Ministerul Finanțelor și Direcția Generală a Finanțelor Publice și Controlului Financiar de Stat a județului Suceava anularea dispoziției nr.71 din 15 octombrie 1997 emisă de Direcția Generală a Finanțelor Publice și Controlului Financiar de Stat Suceava și a deciziei nr.178 din 31 ianuarie 2000 emisă de Ministerul Finanțelor.
In motivarea acțiunii, reclamanta a susținut că în mod greșit i-a fost respinsă plângerea formulată împotriva dispoziției nr.71 din 15 octombrie 1997 emisă de Direcția Generală a Finanțelor Publice și Controlului Financiar de Stat a județului Suceava prin decizia nr.178 din 31 ianuarie 2000 a Ministerului Finanțelor ca tardiv introdusă, întrucât respectiva plângere a fost formulată în termenul prevăzut de lege.
Prin sentința civilă nr.63 din 10 aprilie 2002, Curtea de Apel Suceava – Secția comercială și de contencios administrativ a respins ca nefondată acțiunea formulată de SC”B.C.”SRL.
Pentru a pronunța această soluție, instanța de fond a reținut că decizia nr.178 din 31 ianuarie 2000 a Ministerului Finanțelor este legală și temeinică, apreciindu-se în mod corect că plângerea reclamantei împotriva dispoziției nr.71 din 15 octombrie 1997 a fost depusă la Direcția Generală a Finanțelor Publice și Controlului Financiar de Stat Suceava la data de 29 decembrie 1999, cu mult peste termenul prevăzut de art.4 din Legea nr.105/1997, dispoziția în cauză fiind predată petentei la 24 octombrie 1997.
Impotriva sentinței civile sus-menționate a declarat recurs SC”B.C.”SRL, susținând că prin hotărârea pronunțată s-a dat o greșită aplicare a legii și nu au fost analizate toate mijloacele probatorii.
Verificând actele dosarului, se reține că recurenta nu a achitat taxa judiciară de timbru de 150.000 lei și timbrul judiciar de 1.500 lei, deși prin citarea sa (fila 9 dosar recurs) i s-a adus la cunoștință atât obligația de a timbra cât și cuantumul sumelor pe care trebuia să le achite.
Constatând neîndeplinirea de către recurentă a obligației de plată a taxei judiciare de timbru și a timbrului judiciar, Curtea va aplica dispozițiile art.20 pct.3 din Legea nr.146/1997 privind taxele judiciare de timbru și ale art.9 alin.2 din Ordonanța Guvernului nr.32/1995 privind timbrul judiciar, modificată și completată prin Legea nr.123/1997, în sensul că va anula ca netimbrat prezentul recurs.
PENTRU ACESTE MOTIVE
ÎN NUMELE LEGII
DECIDE:
Anulează recursul declarat de SC”B.C.”SRL împotriva sentinței civile nr.63 din 10 aprilie 2002 a Curții de Apel Suceava – Secția comercială și de contencios administrativ, ca netimbrat.
Pronunțată în ședință publică, astăzi 26 martie 2003.