S-a luat în examinare recursul declarat M.E. împotriva sentinței nr.239/F din 23 octombrie 2001 a Curții de Apel Brașov – Secția comercială și de contencios administrativ.
La apelul nominal s-a prezentat intimata pârâtă Uniunea Avocaților din România reprezentată de avocatul O.V., lipsind recurentul reclamant M.E.
Procedura completă.
Magistratul asistent a făcut referatul cauzei, arătând că recursul nu a fost timbrat cu 15.000 lei taxă judiciară de timbru și 1.500 lei timbru judiciar, recurentul fiind citat cu mențiunea timbrării.
Avocatul O.V. a pus concluzii de anulare a recursului, ca netimbrat.
C U R T E A
Asupra recursului de față;
Din examinarea lucrărilor din dosar, constată următoarele:
Morariu Eugen a chemat în judecată Uniunea Avocaților din România și Baroul de Avocați Brașov solicitând să se constate refuzul nejustificat al acestor autorități publice de a răspunde sesizării sale referitoare la abuzul avocatului stagiar G.A.
Curtea de Apel Brașov, Secția comercială și de contencios administrativ prin sentința nr.239/F din 23 octombrie 2001 a respins acțiunea ca neîntemeiată.
Impotriva acestei hotărâri a declarat recurs reclamantul M.E., prin mandatarul său M.V.
Se constată însă, că deși a fost citat pentru termenul de astăzi cu mențiunea de a depune taxa judiciară de timbru în valoare de 15.000 lei, precum și timbrul judiciar în valoare de 1.500 lei conform devozii anexate la fila nr.13 a dosarului Curții Supreme de Justiție, recurentul nu și-a îndeplinit această obligație legală.
In atare situație, instanța de control judiciar va face aplicațiunea prevederilor art.20 alin.3 din Legea nr.146/1997, republicată și a art.9 alin.2 din Ordonanța Guvernului nr.32/1995, dispunând anularea recursului ca netimbrat.
PENTRU ACESTE MOTIVE
ÎN NUMELE LEGII
DECIDE:
Anulează ca netimbrat recursul declarat M.E. împotriva sentinței nr.239/F din 23 octombrie 2001 a Curții de Apel Brașov – Secția comercială și de contencios administrativ.
Pronunțată în ședință publică, astăzi 21 ianuarie 2003.