S-a luat în examinare recursul declarat de U.I.I. împotriva deciziei nr.219 din 17 mai 2002 a Curții de Conturi – Secția jurisdicțională.
La apelul nominal s-au prezentat recurentul U.I.I., personal; intimatul Consiliul local Ticleni, județul Gorj reprezentat de consilierul juridic T.G.E. A lipsit intimata Curtea de Conturi a României.
Procedura completă.
Instanța a pus în discuție neregularitatea recursului declarat de U.I.I., în sensul că acesta nu a fost motivat.
Recurentul U.I.I. a arătat că nu a cunoscut faptul că trebuie să motiveze recursul în termen de 15 zile de la comunicarea sentinței.
Reprezentantul Consiliului local Ticleni a solicitat să se constate nulitatea recursului, în conformitate cu dispozițiile art.303, pct.1 din Codul de procedură civilă.
C U R T E A
Asupra recursului de față;
Din examinarea lucrărilor din dosar, constată următoarele:
U.I.I. a declarat recurs, în temeiul art.82 din Legea nr.94/1992, împotriva deciziei nr.219 din 17 mai 2002 pronunțată de Curtea de Conturi – Secția juridicțională, recurs pe care nu a înțeles să-l motiveze nici prin cererea de recurs și nici ulterior.
Analizând recursul de față, Curtea reține că prin sentința nr.3 din 1 martie 2002 a Colegiului jurisdicțional din cadrul Camerei de Conturi a județului Gorj s-a admis actul de sesizare, s-a constatat plata nelegală din creditele bugetare ale anului 2000 a sumei de 1.477.918 lei reprezentând depășirea convorbirilor telefonice la Consiliul local Ticleni din culpa pârâtului U.I.I., care a fost obligat la plata sumei de 2.418.252 lei cu titlu de despăgubiri civile către Consiliul local Ticleni și la plata sumei de 100.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, instituindu-se în măsuri asiguratorii asupra averii acestuia până la concurența sumei de 2.518.252 lei.
Curtea de Conturi – Secția jurisdicțională, prin decizia nr.219 din 17 mai 2002 a respins recursul jurisdicțional declarat de U.I.I. împotriva sentinței și l-a obligat la plata sumei de 50.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Impotriva acestei decizii U.I.I. a promovat recurs la Curtea Supremă de Justiție, recurs pe care nu a înțeles să-l motiveze.
Conform prevederilor art.303 din Codul de procedură civilă, recursul se motivează prin cererea de recurs sau înlăuntrul termenului de recurs, termen care este de 15 zile de la comunicarea hotărârii, conform art.301 din Codul de procedură civilă.
Cum recurentul nu a motivat recursul nici prin cererea de recurs și nici înăuntrul termenului de 15 zile menționat mai sus, urmează ca în temeiul art.306 alin.1 din Codul de procedură civilă să se constate că acesta este nul.
PENTRU ACESTE MOTIVE
ÎN NUMELE LEGII
DECIDE
Constată nul recursul declarat de U.I.I. împotriva deciziei nr.219 din 17 mai 2002 a Curții de Conturi – Secția jurisdicțională.
Pronunțată în ședință publică, astăzi 22 ianuarie 2003.