Asupra recursului de față;
Din examinarea lucrărilor din dosar, constată următoarele:
Prin acțiunea înregistrată la 18 iunie 2008, reclamantul P.I. a chemat în judecată Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, solicitând anularea parțială a actului administrativ nr. 11152/2007 emis de pârât, privind rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea a 18 posturi vacante de consilier juridic și recunoașterea dreptului său de a susține interviul, cu obligarea pârâtului la organizarea acestui interviu într-un termen determinat.
În motivarea acțiunii reclamantul arată că, în perioada 10 - 14 martie 2008 s-a desfășurat concursul pentru ocuparea a 18 posturi de consilier juridic, concurs organizat de pârât și anunțat încă de la 16 ianuarie 2008.
Susține reclamantul că, la proba scrisă a obținut nota 3,43, iar în urma contestației nota i-a fost majorată la 7,02 – rezultat care îi permitea susținerea interviului.
Reclamantul precizează că interviul a avut loc pe data de 14 martie 2008, între orele 10 - 15, rezultatele finale fiind publicate, însă pe pagina de internet la ora 15. Aflând rezultatul contestației reclamantul a contactat telefonic comisia de concurs care l-a anunțat că nu mai are posibilitatea de a susține interviul, putând să se înscrie la un nou concurs pentru ocuparea a 10 locuri rămase neocupate.
Reclamantul susține că la desfășurarea concursului nu s-a respectat procedura prevăzută de regulamentul aprobat prin Ordinul nr. 234/2007.
Curtea de Apel Craiova, secția contencios administrativ și fiscal, prin sentința civilă nr. 221 din 10 septembrie 2008 a respins acțiunea, reținând că aceasta este neîntemeiată.
Împotriva acestei hotărâri a formulat recurs reclamantul P.I., susținând în esență că instanța de fond nu s-a pronunțat asupra modului cum au fost calculate termenele în organizarea concursului, reținând în mod eronat că ar fi fost respectat termenul de 24 de ore prevăzut de Regulament.
Recursul este nefondat.
Potrivit dispozițiilor art. 11 din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, rezultatele obținute la proba scrisă, cu mențiunea „admis” sau „respins” se afișează la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și pe pagina de internet a acestuia, în termen de 48 de ore, dar care să asigure rămânerea a cel puțin 24 de ore până la susținerea următoarei probe, după rezolvarea unor eventuale contestații.
În cazul în speță, rezultatele obținute de candidați în urma soluționării contestațiilor la proba scrisă a concursului s-au afișat la data de 13 martie 2009 – ora 13, așa cum corect a reținut instanța de fond.
De la acest moment se calculează termenul de 24 de ore prevăzut de art. 11 din Regulament. Susținerea probei orale, constituită dintr-un interviu s-a făcut la data de 14 martie 2008, cu respectarea atât a termenului de 24 ore, cât și a termenului de maximum 5 zile prevăzut de art. 15 din Regulament.
Așa fiind, susținerea recurentului în sensul că instanța de fond nu s-a pronunțat asupra modului în care au fost calculate termenele în organizarea concursului este nereală.
Ca urmare, recursul declarat de reclamant va fi respins ca nefondat.
PENTRU ACESTE MOTIVE
ÎN NUMELE LEGII
D E C I D E
Respinge recursul declarat de P.I. împotriva sentinței nr. 221 din 10 septembrie 2006 a Curții de Apel Craiova, secția contencios administrativ și fiscal, ca nefondat.
Irevocabilă.
Pronunțată în ședință publică, astăzi 24 februarie 2009.