Şedinţa publică din data de 1 februarie 2024
Asupra cauzei penale de faţă, în baza actelor şi lucrărilor dosarului, constată următoarele:
Prin sentinţa penală nr. 923/17.08.2020, Tribunalul Bucureşti, secţia I Penală a dispus următoarele:
I. În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe inculpatul A. la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în forma iniţierii/constituirii.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., l-a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 8 (opt) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" în formă continuată (privind victimele B., C., D., E., F. şi G.).
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., l-a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 (şase) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de minori" în formă continuată (privind victimele H. şi I.).
În baza art. 213 alin. (1) din C. pen. cu aplicarea art. 5 din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 (unu) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "proxenetism" (privind victima J.).
În baza art. 48 alin. (1) din C. pen. raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. l-a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la "trafic de persoane" (privind victima K.).
In baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatului A. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., a constatat că cele cinci infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen. şi art. 10 din Legea nr. 187/2012, a contopit cele cinci pedepse de 3 ani închisoare, 8 ani închisoare, 6 ani închisoare, 1 an şi 6 luni închisoare şi 3 ani închisoare aplicate prin prezenta hotărâre, în pedeapsa cea mai grea de 8 ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 4 ani şi 6 luni închisoare, urmând ca inculpatul A. să execute în final pedeapsa rezultantă de 12 ani şi 6 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., a aplicat inculpatului, pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen. a aplicat inculpatului, pe lângă pedeapsa principală rezultantă pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului A. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 18.01.2018, ora 19:05 până în data de 19.01.2018 ora 19:05 şi perioada arestării preventive de la 19.01.2018 la zi.
În baza art. 399 alin. (1) din C. proc. pen., a menţinut arestarea preventivă a inculpatului A., arestat în baza M.A.P. nr. x/19.01.2018, emis în dosarul nr. x/2018 al Tribunalului Bucureşti, secţia I Penală.
II. În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., a condamnat pe inculpata L. la pedeapsa de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma constituirii.
În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., a condamnat pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 1 (unu) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C. pen., a condamnat pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 5 (cinci) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" în formă continuată (privind victimele B., C., D., E. şi F.).
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C. pen., a condamnat pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 5 (cinci) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de minori" în formă continuată (privind victimele H. şi I.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a condamnat pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" (privind victima M.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatei pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatei pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., a constatat că cele cinci infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., a contopit cele cinci pedepse de 2 ani şi 6 luni închisoare, 1 an şi 6 luni închisoare, 5 ani şi 6 luni închisoare, 5 ani şi 6 luni închisoare şi 3 ani închisoare aplicate, în pedeapsa cea mai grea de 5 ani şi 6 luni închisoare, la care s-a adăugat sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 4 ani şi 2 luni închisoare, urmând ca inculpata L. să execute în final pedeapsa rezultantă de 9 ani şi 8 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., a aplicat inculpatei L. pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen. a aplicat inculpatei pe lângă pedeapsa principală rezultantă pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatei L. perioada arestării preventive de la 01.03.2018 la 06.12.2018 şi perioada arestului la domiciliu de la data de 06.12.2018 la 20.02.2019.
În baza art. 399 alin. (1) din C. proc. pen., a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpata L., prin încheierea din data de 18.02.2019 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti, secţia I penală în dosarul nr. x/2018.21, definitivă prin necontestare la data de 20.02.2019 până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri.
III. În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen. a condamnat pe inculpatul N. la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma constituirii.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" în formă continuată (privind victimele B. şi F.).
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de minori" în formă continuată (privind victima H.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., a constatat că cele trei infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., a contopit cele trei pedepse de 2 ani închisoare, 5 ani închisoare şi 5 ani închisoare aplicate, în pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care s-a adăugat sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 2 ani şi 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul N. să execute în final pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului N. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 18.01.2018, ora 18:45 până în data de 19.01.2018, ora 18:45, perioada arestării preventive de la 19.01.2018 la 25.06.2018 şi perioada arestului la domiciliu de la data de 25.06.2018 la 15.11.2018.
În baza art. 399 alin. (1) din C. proc. pen., a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul N., prin încheierea nr. 318/C/CP/15.11.2018 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, secţia a II-a penală în dosarul nr. x/2018.13, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri.
IV. În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe inculpatul O. la pedeapsa de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în forma aderării.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 4 (patru) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" în formă continuată (privind victimele E. şi F.).
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 4 (patru) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de minori" în formă continuată (privind victimele H. şi I.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" (privind victima K.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., a constatat că cele patru infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., a contopit cele patru pedepse de 2 ani şi 6 luni închisoare, 4 ani şi 6 luni închisoare, 4 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani şi 6 luni închisoare aplicate prin prezenta hotărâre, în pedeapsa cea mai grea de 4 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 3 ani şi 2 luni închisoare, urmând ca inculpatul O. să execute în final pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 8 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului O. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 18.01.2018, ora 17:35 până în data de 19.01.2018 ora 17:35, perioada arestării preventive de la 19.01.2018 la 13.07.2018 şi perioada arestului la domiciliu de la data de 13.07.2018 la 12.09.2019.
În baza art. 399 alin. (1) din C. proc. pen., a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul O., prin încheierea pronunţată în şedinţa publică din data de 04.09.2019 de Tribunalul Bucureşti, secţia I penală în dosarul nr. x/2018, definitivă prin Decizia nr. 313/CO/12.09.2019 a Curţii de Apel Bucureşti, secţia a II-a penală, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri.
V. În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe inculpatul P. la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în forma aderării.
În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., cu aplicarea art. 41 alin. (1) şi art. 43 alin. (5) din C. pen. şi art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în forma aderării, în stare de recidivă postexecutorie.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" în formă continuată (privind victimele B., D., E. şi F.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1), art. 41 alin. (1) şi art. 43 alin. (5) din C. pen., precum şi cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" în formă continuată şi în stare de recidivă postexecutorie (privind victimele H. şi Q.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" (privind victima E.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 41 alin. (1) şi art. 43 alin. (5) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" în stare de recidivă postexecutorie (privind victima M.).
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de minori" (privind victima R.).
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de minori" (privind victima H.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., a constatat că cele opt infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., a contopit cele opt pedepse de 2 ani închisoare, 2 ani închisoare, 5 ani închisoare, 4 ani închisoare, 3 ani şi 6 luni închisoare, 3 ani şi 6 luni închisoare, 4 ani închisoare şi 4 ani închisoare aplicate prin prezenta hotărâre, în pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 7 ani şi 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul P. să execute în final pedeapsa rezultantă de 12 ani şi 8 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., a aplicat inculpatului P. pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen. a aplicat inculpatului P. pe lângă pedeapsa principală rezultantă pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului P. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 18.01.2018, ora 17:00 până în data de 19.01.2018 ora 17:00 şi perioada arestării preventive de la 19.01.2018 la zi.
În baza art. 399 alin. (1) din C. proc. pen., a menţinut arestarea preventivă a inculpatului P., arestat în baza M.A.P. nr. x/19.01.2018, emis în dosarul nr. x/2018 al Tribunalului Bucureşti, secţia I Penală.
VI. În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe inculpata S. la pedeapsa de 1 (unu) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în forma aderării.
În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 1 (unu) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în forma aderării.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" în formă continuată (privind victimele H. şi Q.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" (privind victima E.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" (privind victima M.).
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat aceeaşi inculpată la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de minori" (privind victima R.).
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de minori" (privind victima H.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatei pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatei pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., a constatat că cele şapte infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., a contopit cele şapte pedepse de 1 an şi 6 luni închisoare, 1 an şi 6 luni închisoare, 4 ani închisoare, 3 ani şi 6 luni închisoare, 3 ani şi 6 luni închisoare, 4 ani închisoare şi 4 ani închisoare aplicate, în pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care s-a adăugat sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 6 ani închisoare, urmând ca inculpata S. să execute în final pedeapsa rezultantă de 10 ani închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., a aplicat inculpatei pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen. a aplicat inculpatei pe lângă pedeapsa principală rezultantă pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatei S. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 18.01.2018, ora 19:25 până în data de 19.01.2018 ora 19:25, perioada arestării preventive de la 19.01.2018 la 25.06.2018 şi perioada arestului la domiciliu de la data de 25.06.2018 la 15.11.2018.
În baza art. 399 alin. (1) din C. proc. pen., a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpata S., prin încheierea nr. 329/C/CP/15.11.2018 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, secţia a II-a penală în dosarul nr. x/2018, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri.
VII. În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., a condamnat pe inculpatul T. la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în forma aderării.
În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în forma aderării.
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de minori" (privind victima I.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" (privind victima U.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" (privind victima M.).
In baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., a constatat că cele cinci infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., a contopit cele cinci pedepse de 2 ani închisoare, 2 ani închisoare, 5 ani închisoare, 5 ani închisoare şi 3 ani închisoare, în pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care s-a adăugat sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 4 ani închisoare, inculpatul T. având de executat în final pedeapsa rezultantă de 9 ani închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului T. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 18.01.2018, ora 17:10 până în data de 19.01.2018 ora 17:10, perioada arestării preventive de la 19.01.2018 la 24.12.2018 şi perioada arestului la domiciliu de la data de 24.12.2018 la 12.09.2019.
În baza art. 399 alin. (1) din C. proc. pen., a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul T., prin încheierea pronunţată în şedinţa publică din data de 04.09.2019 de Tribunalul Bucureşti, secţia I penală în dosarul nr. x/2018, definitivă prin Decizia nr. 313/CO/12.09.2019 a Curţii de Apel Bucureşti, secţia a II-a penală, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri.
VIII. În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., a condamnat pe inculpatul V. la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "constituire a unui grup infracţional organizat" în forma aderării.
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de minori" (privind victima I.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" (privind victima W.).
In baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., a constatat că cele trei infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., a contopit cele trei pedepse de 2 ani închisoare, 5 ani închisoare şi 3 ani închisoare aplicate, în pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 1 ani şi 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul V. să execute în final pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 8 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului V. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 18.01.2018, ora 18:50 până în data de 19.01.2018 ora 18:50, perioada arestării preventive de la 19.01.2018 la 24.12.2018 şi perioada arestului la domiciliu de la data de 24.12.2018 la 12.09.2019.
În baza art. 399 alin. (1) din C. proc. pen., a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul V., prin încheierea pronunţată în şedinţa publică din data de 04.09.2019 de Tribunalul Bucureşti, secţia I penală în dosarul nr. x/2018, definitivă prin Decizia nr. 313/CO/12.09.2019 a Curţii de Apel Bucureşti, secţia a II-a penală, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri.
IX. În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., a condamnat pe inculpatul X. la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat în forma aderării.
În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "constituire a unui grup infracţional organizat" în forma iniţierii constituirii.
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de minori" (privind victima M.).
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de minori" (privind victima H.).
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de minori" (privind victima I.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" (privind victima M.).
In baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., a constatat că cele şase infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., a contopit cele şase pedepse de 2 ani închisoare, 3 ani închisoare, 5 ani şi 6 luni închisoare, 5 ani închisoare, 5 ani închisoare şi 3 ani închisoare aplicate, în pedeapsa cea mai grea de 5 ani şi 6 luni închisoare, la care s-a adăugat sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 6 ani închisoare, urmând ca inculpatul X. să execute în final pedeapsa rezultantă de 11 ani şi 6 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului X. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 18.01.2018, ora 16:00 până în data de 19.01.2018 ora 16:00, perioada arestării preventive de la 19.01.2018 la 12.09.2019 şi perioada arestului la domiciliu de la data de 12.09.2019 la zi.
În baza art. 399 alin. (1) din C. proc. pen., a menţinut măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul X., prin încheierea pronunţată în şedinţa publică din data de 04.09.2019 de Tribunalul Bucureşti, secţia I penală în dosarul nr. x/2018, definitivă prin Decizia nr. 313/CO/12.09.2019 a Curţii de Apel Bucureşti, secţia a II-a penală, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri.
X. În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe inculpata Y. la pedeapsa de 1 (unu) an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în forma aderării.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" (privind victima M.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatei pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatei pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., a constatat că cele două infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., a contopit cele două pedepse de 1 an şi 6 luni închisoare şi 3 ani şi 6 luni închisoare aplicate prin prezenta hotărâre, în pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv sporul de 6 luni închisoare, urmând ca inculpata Y. să execute în final pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., a aplicat inculpatei pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen. inculpatei pe lângă pedeapsa principală rezultantă pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., a dedus din pedeapsa rezultantă inculpatei Y. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 18.01.2018, ora 16:55 până în data de 19.01.2018 ora 16:55, perioada arestării preventive de la 19.01.2018 la 10.07.2018 şi perioada arestului la domiciliu de la data de 10.07.2018 la 05.12.2018.
În baza art. 399 alin. (1) din C. proc. pen., a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpata Y., prin încheierea pronunţată în camera de consiliu din data de 28.11.2018 de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti, secţia I penală în dosarul nr. x/2018.14, definitivă prin necontestare la data de 05.12.2018, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri.
XI. În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe inculpatul Z. la pedeapsa de 1 (unu) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în forma aderării.
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de minori" (privind victima M.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" (privind victima M.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., a constatat că cele trei infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., a contopit cele trei pedepse de 1 an închisoare şi 3 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani închisoare aplicate, în pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care s-a adăugat sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 1 an închisoare, inculpatul Z. având de executat în final pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 6 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen. inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., a dedus din pedeapsa rezultantă inculpatului Z. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 18.01.2018, ora 16:33 până în data de 19.01.2018 ora 16:33, perioada arestării preventive de la 19.01.2018 la 10.07.2018.
În baza art. 399 alin. (1) din C. proc. pen., a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Z., prin încheierea nr. 233/DL/10.07.2018 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti, secţia I penală în dosarul nr. x/2018, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri.
XII. În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe inculpatul AA. la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "constituire a unui grup infracţional organizat" în forma aderării.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" (privind victima M.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 4 (patru) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" (privind victima BB.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., a constatat că cele trei infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., a contopit cele trei pedepse de 2 ani închisoare, 4 ani şi 6 luni închisoare şi 3 ani şi 6 luni închisoare aplicate, în pedeapsa cea mai grea de 4 ani şi 6 luni închisoare, la care s-a adăugat sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 1 an şi 10 luni închisoare, inculpatul AA. având de executat în final pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 4 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen. inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., a dedus din pedeapsa rezultantă inculpatului AA. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 25.04.2018, ora 18:35 până în data de 26.04.2018 ora 18:35, perioada arestării preventive de la 26.04.2018 la 24.12.2018 şi perioada arestului la domiciliu de la 24.12.2018 la 12.09.2019.
În baza art. 399 alin. (1) din C. proc. pen., a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul AA., prin încheierea pronunţată în şedinţa publică din data de 04.09.2019 de Tribunalul Bucureşti, secţia I penală în dosarul nr. x/2018, definitivă prin Decizia nr. 313/CO/12.09.2019 a Curţii de Apel Bucureşti, secţia a II-a penală, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri.
XIII. În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe inculpatul CC. la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "constituire a unui grup infracţional organizat" în forma aderării.
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 4 (patru) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de minori" (privind victima I.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" (privind victima M.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., a constatat că cele trei infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., a contopit cele trei pedepse de 2 ani închisoare, 3 ani şi 6 luni închisoare şi 4 ani şi 6 luni închisoare aplicate, în pedeapsa cea mai grea de 4 ani şi 6 luni închisoare, la care s-a adăugat sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 1 an şi 10 luni închisoare, urmând ca inculpatul CC. să execute în final pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 4 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen. inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., a dedus din pedeapsa rezultantă inculpatului CC. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 25.04.2018, ora 17:30 până în data de 26.04.2018 ora 17:30, perioada arestării preventive de la 26.04.2018 la 24.12.2018 şi perioada arestului la domiciliu de la 24.12.2018 la 12.09.2019.
În baza art. 399 alin. (1) din C. proc. pen., a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul CC., prin încheierea pronunţată în şedinţa publică din data de 04.09.2019 de Tribunalul Bucureşti, secţia I penală în dosarul nr. x/2018, definitivă prin Decizia nr. 313/CO/12.09.2019 a Curţii de Apel Bucureşti, secţia a II-a penală, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri.
XIV. În baza art. 48 alin. (1) din C. pen. raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe inculpata DD. la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la "trafic de persoane" (privind victima U.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatei şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 3 (trei) ani, care se va executa potrivit art. 68 alin. (1) lit. b), de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea sub supraveghere.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatei şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.. A constatat că pedeapsa accesorie se va executa doar în măsura în care se va a dispus revocarea sau anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei.
În baza art. 91 alin. (1) din C. pen., a suspendat sub supraveghere executarea pedepsei de 3 ani închisoare aplicată inculpatei DD. pe un termen de supraveghere de 4 (patru) ani, care se calculează conform art. 92 din C. pen.
În baza art. 93 alin. (1) din C. pen., a impus inculpatei DD. să respecte, pe durata termenului de supraveghere, următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Călăraşi, la datele fixate de către acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului său de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
În baza art. 93 alin. (2) lit. b) din C. pen., a impus inculpatei DD. obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau în colaborare cu instituţii din comunitate.
În baza art. 93 alin. (3) din C. pen., a dispus ca pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata DD. să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei com. Plătăreşti sau în cadrul Primăriei mun. Călăraşi, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare.
În baza art. 404 alin. (2) din C. proc. pen. şi art. 91 alin. (4) teza ultimă din C. pen., a atras atenţia inculpatei DD. asupra dispoziţiilor art. 96 din C. pen. privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere cu consecinţa executării pedepsei închisorii în regim de detenţie, în cazul nerespectării, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse de instanţă, în cazul în care nu se îndeplinesc integral obligaţiile civile stabilite de instanţă până la expirarea termenului de supraveghere, precum şi în cazul în care inculpata mai săvârşeşte o infracţiune pe parcursul termenului de supraveghere, cu consecinţa executării pedepsei în regim de detenţie.
XV. În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., a condamnat pe inculpatul EE. la pedeapsa de 1 (unu) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în forma aderării.
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de minori" (privind victima H.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., a constatat că cele două infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., a contopit cele două pedepse de 1 an şi 6 luni închisoare şi 5 ani închisoare aplicate, în pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv sporul de 6 luni închisoare, urmând ca inculpatul EE. să execute în final pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 6 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 399 alin. (1) din C. proc. pen., a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul EE., prin Ordonanţa nr. 23D/P/2015 din 06.02.2018 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, secţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri.
XVI. În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., cu aplicarea art. 41 alin. (1) din C. pen. a condamnat pe inculpatul FF. la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în forma constituirii, în stare de recidivă postcondamnatorie.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" în stare de recidivă postcondamnatorie (privind victima M.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., a constatat că cele două infracţiuni deduse judecăţii sunt concurente între ele, precum şi cu cele cinci infracţiuni pentru care inculpatul FF. a fost condamnat prin sentinţa penală nr. 79/26.01.2018 pronunţată de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în dosarul nr. x/2017, definitivă prin decizia penală nr. 755/29.05.2018 a Curţii de Apel Bucureşti, secţia a II-a penală.
A descontopit pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 79/26.01.2018 pronunţată de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în dosarul nr. x/2017, definitivă prin decizia penală nr. 755/29.05.2018 a Curţii de Apel Bucureşti, secţia a II-a penală şi a repus în individualitatea lor pedepsele componente de: 1 an şi 2 luni închisoare şi 4 pedepse de câte 1 an închisoare, precum şi sporul de 1 an şi 4 luni închisoare.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., a contopit cele două pedepse de 2 ani închisoare şi 4 ani închisoare aplicate în cauză cu pedepsele de 1 an şi 2 luni închisoare şi cele 4 pedepse de câte 1 an închisoare aplicate prin sentinţa penală nr. 79/26.01.2018 pronunţată de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în dosarul nr. x/2017, definitivă prin decizia penală nr. 755/29.05.2018 a Curţii de Apel Bucureşti, secţia a II-a penală, în pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 2 ani, 4 luni şi 20 zile închisoare (în care este inclus şi sporul de 1 an şi 4 luni aplicat de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti), urmând ca inculpatul FF. să execute în final pedeapsa rezultantă de 6 ani, 4 luni şi 20 de zile închisoare pentru concursul de infracţiuni.
A constatat că inculpatul a săvârşit infracţiunile deduse judecăţii în stare de recidivă postcondamnatorie în raport de pedeapsa de 4 ani şi 3 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 219/14.03.2013 pronunţată de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în dosarul nr. x/2012, definitivă prin decizia penală nr. 1053/A/06.06.2013 a Curţii de Apel Bucureşti, pedeapsă din care a fost liberat condiţionat la data de 22.09.2015 cu un rest neexecutat de 476 zile.
În temeiul art. 551 alin. (1) şi (8) din Legea nr. 254/2013, au fost considerate executate suplimentar 166 zile închisoare, ca urmare a executării acestei pedepse în condiţii necorespunzătoare în Arestul DGPMB, în perioada 08.06.2013 - 12.06.2013 şi în penitenciar în perioada 12.06.2013-22.09.2015, din pedeapsa principală rezultantă de 4 ani şi 3 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 219/14.03.2013 pronunţată de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în dosarul nr. x/2012, definitivă prin decizia penală nr. 1053/A/06.06.2013 a Curţii de Apel Bucureşti.
A redus în mod corespunzător restul rămas neexecutat din pedeapsa principală rezultantă de 4 ani şi 3 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 219/14.03.2013 pronunţată de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în dosarul nr. x/2012, definitivă prin decizia penală nr. 1053/A/06.06.2013 a Curţii de Apel Bucureşti, de 476 zile, cu 166 zile, rezultând un rest neexecutat de 310 zile închisoare.
În baza art. 104 alin. (2) teza I din C. pen. a revocat beneficiul liberării condiţionate din executarea pedepsei rezultante de 4 ani şi 3 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 219/14.03.2013 pronunţată de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în dosarul nr. x/2012, definitivă prin decizia penală nr. 1053/A/06.06.2013 a Curţii de Apel Bucureşti şi a dispus executarea restului de pedeapsă de 310 zile închisoare.
În baza art. 104 alin. (2) teza a II-a din C. pen. rap. la art. 43 alin. (1) din C. pen. a adăugat la pedeapsa rezultantă de 6 ani, 4 luni şi 20 de zile închisoare aplicată prin prezenta pentru concursul de infracţiuni, restul de 310 zile închisoare rămas neexecutat din pedeapsa de 4 ani şi 3 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 219/14.03.2013 pronunţată de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în dosarul nr. x/2012, definitivă prin decizia penală nr. 1053/A/06.06.2013 a Curţii de Apel Bucureşti, inculpatul FF. urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 6 ani, 4 luni şi 330 zile închisoare.
În baza art. 45 alin. (3), lit. a) şi b) din C. pen., art. 66 alin. (1) şi art. 2 alin. (3) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă de 6 ani, 4 luni şi 330 zile închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) rap. la art. 45 alin. (3) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă de 6 ani, 4 luni şi 330 zile închisoare şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 40 alin. (3) din C. pen., a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată perioada executată de la data de 25.09.2017 la 26.10.2019.
A anulat mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 189/30.05.2018 emis de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în baza sentinţei penale nr. 79/26.01.2018 pronunţată de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în dosarul nr. x/2017, definitivă prin decizia penală nr. 755/29.05.2018 a Curţii de Apel Bucureşti, secţia a II-a penală şi a dispus emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei închisorii, conform prezentei hotărâri, la data rămânerii definitive a acesteia.
XVII. În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., a condamnat pe inculpatul GG. la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat" în forma constituirii.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" (privind victima M.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., a constatat că cele două infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., a contopit cele două pedepse de 2 ani închisoare şi 4 ani închisoare aplicate, în pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv sporul de 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul GG. să execute în final pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 8 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., a dedus din pedeapsa rezultantă inculpatului GG. perioada arestării preventive de la 03.08.2018 la 15.11.2018.
În baza art. 399 alin. (1) din C. proc. pen., a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul GG., prin încheierea nr. 318/C/CP/15.11.2018 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, secţia a II-a penală în dosarul nr. x/2018.13, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri.
XVIII.În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe inculpatul HH. la pedeapsa de 1 (unu) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în forma aderării.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" (privind victima M.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., a constatat că cele două infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., a contopit cele două pedepse de 1 an şi 6 luni închisoare şi 4 ani închisoare aplicate, în pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care s-a adăugat sporul de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv sporul de 6 luni închisoare, urmând ca inculpatul HH. să execute în final pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 6 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., a dedus din pedeapsa rezultantă inculpatului HH. perioada arestării preventive de la 06.07.2018 la 15.11.2018.
În baza art. 399 alin. (1) din C. proc. pen., a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul HH., prin încheierea nr. 318/C/CP/15.11.2018 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, secţia a II-a penală în dosarul nr. x/2018.13, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri.
XIX. În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., cu aplicarea art. 35 alin. (1), art. 41 alin. (1) şi art. 43 alin. (5) din C. pen., l-a condamnat pe inculpatul II. la pedeapsa de 6 (şase) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, în stare de recidivă postexecutorie (privind victimele K. şi JJ..
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) din C. pen. raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., cu aplicarea art. 41 alin. (1) şi art. 43 alin. (5) din C. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 8 (opt) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de minori" în stare de recidivă postexecutorie (privind victima KK.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., a constatat că cele două infracţiuni deduse judecăţii sunt concurente între ele, precum şi cu cele trei infracţiuni de: constituire grup infracţional organizat (art. 367 alin. (1) din C. pen.) şi două infracţiuni de trafic de minori (art. 211 alin. (1) din C. pen.) pentru care inculpatul II. a fost condamnat prin sentinţa penală nr. 2268/04.10.2016 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, secţia I penală în dosarul nr. x/2015, modificată şi rămasă definitivă prin decizia penală nr. 618/20.04.2017 a Curţii de Apel Bucureşti.
A descontopit pedeapsa rezultantă de 10 ani şi 4 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 2268/04.10.2016 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, secţia I penală în dosarul nr. x/2015, modificată şi rămasă definitivă prin decizia penală nr. 618/20.04.2017 a Curţii de Apel Bucureşti şi a repus în individualitatea lor pedepsele componente de: 4 ani închisoare, 7 ani închisoare şi 6 ani închisoare, precum şi sporul de 3 ani şi 4 luni închisoare.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., a contopit cele două pedepse de 6 ani închisoare şi 8 ani închisoare aplicate prin prezenta hotărâre cu pedepsele de 4 ani închisoare, 7 ani închisoare şi 6 ani închisoare aplicate prin sentinţa penală nr. 2268/04.10.2016 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, secţia I penală în dosarul nr. x/2015, modificată şi rămasă definitivă prin decizia penală nr. 618/20.04.2017 a Curţii de Apel Bucureşti, în pedeapsa cea mai grea de 8 ani închisoare, la care s-a adăugat sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 7 ani şi 8 luni închisoare (în care este inclus şi sporul de 3 ani şi 4 luni aplicat prin sentinţa penală nr. 2268/04.10.2016 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, secţia I penală în dosarul nr. x/2015, modificată şi rămasă definitivă prin decizia penală nr. 618/20.04.2017 a Curţii de Apel Bucureşti), urmând ca inculpatul II. să execute în final pedeapsa rezultantă de 15 ani şi 8 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3), lit. a) şi b) din C. pen., art. 66 alin. (1) şi art. 2 alin. (3) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) rap. la art. 45 alin. (3) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 40 alin. (3) din C. pen., a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată perioada executată de la data de 23.07.2015 la zi.
A anulat mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 6318/20.04.2017 emis de Tribunalul Bucureşti, secţia I penală în baza sentinţei penale nr. 2268/04.10.2016 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, secţia I penală în dosarul nr. x/2015, modificată şi rămasă definitivă prin decizia penală nr. 618/20.04.2017 a Curţii de Apel Bucureşti şi a dispus emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei închisorii, conform prezentei hotărâri, la data rămânerii definitive a acesteia.
XX. În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) din C. pen. raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen. a condamnat pe inculpatul LL. la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (privind victima KK.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "trafic de persoane" (privind victima JJ..
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen. a aplicat inculpatului LL. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., a aplicat inculpatului LL. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., a constatat că cele două infracţiuni sunt concurente între ele, precum şi cu infracţiunea prevăzută în art. 335 alin. (2) din C. pen. pentru care inculpatul LL. a fost condamnat prin sentinţa penală nr. 419/05.07.2016 pronunţată de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în dosarul nr. x/2016, definitivă prin decizia penală nr. 112/30.01.2017 a Curţii de Apel Bucureşti.
În baza art. 97 alin. (1) din C. pen., a anulat suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 419/05.07.2016 pronunţată de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în dosarul nr. x/2016, definitivă prin decizia penală nr. 112/30.01.2017 a Curţii de Apel Bucureşti.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., a contopit cele două pedepse de 5 ani închisoare şi 4 ani închisoare aplicate prin prezenta hotărâre cu pedeapsa de 1 an închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 419/05.07.2016 pronunţată de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în dosarul nr. x/2016, definitivă prin decizia penală nr. 112/30.01.2017 a Curţii de Apel Bucureşti, în pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care s-a adăugat sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 1 an şi 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul LL. să execute în final pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 8 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
A constatat că inculpatul a executat pedeapsa complementară de 3 ani constând în interzicerea drepturilor prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., aplicată prin sentinţa penală nr. 419/05.07.2016 pronunţată de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în dosarul nr. x/2016, definitivă prin decizia penală nr. 112/30.01.2017 a Curţii de Apel Bucureşti, în perioada 30.01.2017-29.01.2020.
A dedus din pedeapsa complementară de 5 ani constând în interzicerea drepturilor prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen. perioada de 3 ani deja executată.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen. a aplicat inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 399 alin. (1) din C. proc. pen., a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul LL., prin Ordonanţa nr. 49/D/P/2015 din 05.03.2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Structura Centrală, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri.
A luat act că victimele infracţiunilor deduse judecăţii: C., F., G., I., J., R., W., BB., K. şi JJ. nu s-au constituit părţi civile în cauză şi au renunţat la calitatea de persoană vătămată, participând în proces ca martori.
A luat act că persoana vătămată U. nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.
A luat act că partea civilă M. a încheiat, pe latură civilă, acord de mediere nr. AM77/01.09.2019 înregistrat la Birou de Mediator MM., cu inculpatul X. (pentru suma de 5.000 Euro, partea civilă declarând că acest acord de mediere stinge toate obligaţiile).
A luat act că partea civilă B. a încheiat, pe latură civilă, acord de mediere nr. AM16/26.02.2020 înregistrat la Birou de Mediator MM., cu inculpatul A. (pentru suma de 2.500 Euro, partea civilă declarând că doreşte să stingă latura civilă în acest dosar).
A luat act că partea civilă E. a încheiat, pe latură civilă, acord de mediere nr. AM123/28.10.2019 înregistrat la Birou de Mediator MM., cu inculpatul A. (pentru suma de 2.000 Euro, partea civilă declarând că nu mai doreşte să se constituie parte civilă şi nu mai are pretenţii trecute, prezente sau viitoare).
În baza art. 397 alin. (1) din C. proc. pen., cu aplicarea art. 19 şi urm. din C. proc. pen. rap. la art. 1357 din C. civ., a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă D..
A obligat în solidar pe inculpaţii A., L. şi P. la plata către partea civilă D. a sumei de 20.000 Euro, în echivalent în RON la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de despăgubiri civile - daune morale.
În baza art. 397 alin. (1) din C. proc. pen., cu aplicarea art. 19 şi urm. din C. proc. pen. rap. la art. 1357 din C. civ., a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă H..
A obligat în solidar pe inculpaţii A., L., O., P., X., N., S. şi EE. la plata către partea civilă H. a sumei de 25.000 Euro, în echivalent în RON la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de despăgubiri civile - daune morale.
În baza art. 397 alin. (1) din C. proc. pen., cu aplicarea art. 19 şi urm. din C. proc. pen. rap. la art. 1357 din C. civ., a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă Q..
A obligat în solidar pe inculpaţii P. şi S. la plata către partea civilă Q. a sumei de 10.000 RON, cu titlu de despăgubiri civile - daune morale.
În baza art. 397 alin. (1) din C. proc. pen., cu aplicarea art. 19 şi urm. din C. proc. pen. rap. la art. 1357 din C. civ., a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă KK..
A obligat în solidar pe inculpaţii II. şi LL. la plata către partea civilă KK. a sumei de 20.000 Euro, în echivalent în RON la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de despăgubiri civile - daune morale.
În baza art. 112 alin. (1) lit. e) din C. pen., a dispus confiscarea specială a următoarelor bunuri şi sume de bani, aparţinând următorilor inculpaţi, după cum urmează:
- terenul în suprafaţă de 270 mp., situat în intravilanul Oraşului Pantelimon. Jud. Ilfov, tarla x, parcela x, identificat cu numărul cadastral x, înscris în Cartea Funciară nr. x, ce figurează ca fiind proprietatea inculpatei L., teren pe care inculpatul A. a ridicat o construcţie compusă din parter, etaj şi mansardă;
- apartamentul nr. x situat în Bucureşti, strada x nr. 1, aflat în proprietatea inculpatului A..
- suma de 4.860 RON obţinută de ANABI din valorificarea autoturismului marca x cu numărul de circulaţie provizorie x cu seria saşiu x, proprietatea inculpatului A.;
- suma de 75.100 RON obţinută de ANABI din valorificarea autoturismului marca x cu număr de înmatriculare x, de culoare neagră, cu seria de saşiu x, proprietatea inculpatului A.;
- sumele de 143.250 euro (ce va fi plătită în echivalent în RON la cursul de schimb al pieţei valutare comunicat de Banca Naţională a României la data plăţii efective) şi 95.000 RON de la inculpatul A., sume obţinute de acesta din exploatarea victimelor B., C., D., E., F., I. şi H.);
- sumele de 143.250 euro (ce va fi plătită în echivalent în RON la cursul de schimb al pieţei valutare comunicat de Banca Naţională a României la data plăţii efective) şi 95.000 RON de la inculpata L., sume obţinute de aceasta din exploatarea victimelor B., C., D., E., F., I. şi H.);
- suma de 256.000 RON de la inculpatul X., sumă obţinută de acesta din exploatarea victimei M.;
- suma de 256.000 RON de la inculpata Y., sumă obţinută de aceasta din exploatarea victimei M.;
- suma de 28.500 RON de la inculpatul P., sumă obţinută de acesta din exploatarea victimelor E. şi R.;
- suma de 28.500 RON de la inculpata S., sumă obţinută de aceasta din exploatarea victimelor E. şi R.;
- suma de 75.000 RON de la inculpatul T., obţinută de acesta din exploatarea victimei U.;
- suma de 75.000 RON de la inculpata DD., obţinută de aceasta din exploatarea victimei U.;
- suma de 15.000 RON de la inculpatul V., obţinută de acesta din exploatarea victimei W.;
- suma de 100.000 RON de la inculpatul CC., obţinută de acesta din exploatarea victimei I.;
- suma de 22.500 RON de la inculpatul II., obţinută de acesta din exploatarea victimei K.;
- suma de 200.000 RON de la inculpatul LL., obţinută de acesta din exploatarea victimei JJ..
În baza art. 112 indice 1 alin. (1) lit. b) din C. pen., a dispus confiscarea extinsă, de la inculpatul X., a următoarelor bunuri:
- imobilul situat în oraşul Pantelimon, jud. Ilfov, individualizat cu numărul cadastral x, compus din teren în suprafaţă de 110 mp şi construcţie edificată la sol de 49 m.p., intabulat în Cartea Funciară nr. x/UAT Pantelimon, aflat în proprietatea inculpaţilor X., şi Y., x.
- apartamentul nr. x, situat în Bucureşti, Bdul. x, bl. A12bis, aflat în coproprietatea inculpatului X..
În baza art. 404 alin. (4) lit. c) din C. proc. pen., în vederea confiscării speciale şi a confiscării extinse, a menţinut sechestrul asigurator instituit asupra bunurilor inculpaţilor inculpatul A., L. şi X. prin ordonanţele DIICOT nr. 2/D/P/2015 din data de 23.01.2018.
În baza art. 112 alin. (1) lit. b) din C. pen., a dispus confiscarea specială a telefoanelor mobile, laptop-urilor şi a celorlalte obiecte folosite în săvârşirea activităţilor infracţionale:
- un telefon mobil marca x de culoare neagră, cu seria x, având cartela NN. cu numărul de apel x şi seria x; un telefon mobil marca x de culoare albă, cu seria x şi seria x fără cartelă SIM; un telefon mobil marca x de culoare neagră, cu seria x; un telefon mobil marca x seria x ; un telefon mobil marca x seria x ; un telefon mobil marca x, model x, dual SIM, fără cartele SIM; un telefon mobil marca x, model x, seria x; un telefon mobil marca x, model x, seria x x; un telefon mobil marca x, model x, seria x , cu cartelă NN., seria x ; un telefon mobil marca x, model x, cu seria x , având 2 cartele SIM x, cu seriile x şi x; un laptop marca x, serial x, model x, acumulator seria x; un laptop marca x, seria x cu acumulator seria x ; un x seria x şi o tabletă x de culoare albă, seria x ., ridicate de la inculpatul A. şi depuse la Camera de Corpuri Delicte a I.G.P.R.- Direcţia Cazier Judiciar Statistică şi Evidenţă Operativă, conform dovezii seria x nr. x din 12.06.2018;
- telefon marca x, de culoare neagră, cu carcasa posterioară crăpată vizibil, având seria x şi IMEI2 x, cartela OO. cu numărul de apel x şi seria x şi telefon marca x de culoare neagră, cu cartelă NN., cu numărul de apel x şi seriile IMEI1 x şi IMEI2 x, ce au fosr ridicate de la inculpaţii X. şi Y. şi depuse la Camera de Corpuri Delicte a I.G.P.R.- Direcţia Cazier Judiciar Statistică şi Evidenţă Operativă, conform dovezilor seria x nr. x şi seria x nr. x din 12.06.2018;
- telefon mobil marca x, de culoare negru cu roşu, cu seria x şi cartelă OO., cu numărul de apel x şi seria x , ce a fost ridicat de la inculpatul T. şi depus la Camera de Corpuri Delicte a I.G.P.R.- Direcţia Cazier Judiciar Statistică şi Evidenţă Operativă, conform dovezii seria x nr. x din 12.06.2018;
- telefon mobil marca x, de culoare albă, cu seria x şi cartelă NN. cu numărul de apel x, având în interior o cartelă nanoSIM TELEKOM, ce a fost ridicat de la inculpatul V. şi depus la Camera de Corpuri Delicte a I.G.P.R.- Direcţia Cazier Judiciar Statistică şi Evidenţă Operativă, conform dovezii seria. H nr. x din 12.06.2018;
- telefon mobil marca x, model x, de culoare neagră, cu saeria IMEI x şi cartellă OO., cu seria x ; telefon mobil marca x, model x, de culoare albă, cu seria x, în care este introdusă o cartelă PP., fără serie - cu display-ul crăpat; telefon mobil marca x, model 4, de culoare albă, cu seria x, fără cartelă SIM, cu carcasa spartă în partea posterioară; o unitate centrală marca x, cu carcasa de culoare neagră, cu nr. de înregistrare x o cameră web marca x de culoare neagră, model x S/N: x, ridicate de la martora W., ce au fost depuse la Camera de Corpuri Delicte a I.G.P.R.- Direcţia Cazier Judiciar Statistică şi Evidenţă Operativă, conform dovezii seria x nr. x din 12.06.2018;
- un lash (obiect sexual) şi o cameră web marca x de culoare neagră, model x S/N: x, ridicate de la martora W., ce au fost depuse la Camera de Corpuri Delicte a I.G.P.R.- Direcţia Cazier Judiciar Statistică şi Evidenţă Operativă, conform dovezii seria x nr. x din 03.04.2018;
- telefon mobil marca x, model J5, de culoare neagră, cu seria x/01, serial number x, cu cartela OO. cu numărul de apel x şi seria x ; telefon mobil marca x, model J5, de culoare galben-aurie, cu seria x, serial number x, cu cartela OO. cu numărul de apel x şi seria x ; telefon mobil marca x, de culoare gri-auriu, model x, cod SSN: x, fără cartelă SIM, cu ecranul spart şi seria x deteriorată, fără a putea fi descifrată, distrus ca urmare a a aplicatrii mai multor lovituri cu un obiect contondent; un telefon mobil marca x, de culoare albă, cu seria x, cu cartelă NN., cu seria x ; un telefon mobil marca x, de culoare neagră, cu seria x, cu cartelă OO., cu seria x şi o cartelă OO. cu seria x + alte înscrisuri ce au fost ataşate la dosar, ridicate de la inculpaţii S. şi P. şi depuse la Camera de Corpuri Delicte a I.G.P.R.- Direcţia Cazier Judiciar Statistică şi Evidenţă Operativă, conform dovezii seria x nr. x din 12.06.2018;
- telefon mobil marca x, model P7 PRO, seria x: x şi IMEI2: x cu două cartele QQ., respectiv SIM1 cu seria x R3 şi SIM2 cu seria x -R3, ridicat de la inculpatul Z., ce a fost depus la Camera de Corpuri Delicte a I.G.P.R.- Direcţia Cazier Judiciar Statistică şi Evidenţă Operativă, conform dovezii seria x nr. x din 12.06.2018;
- telefon mobil marca x model x seria x şi IMEI x, ce conţine cartela OO. seria x şi nr. de apel x, ridicat de la inculpatul CC. şi depus la Camera de Corpuri Delicte a I.G.P.R.- Direcţia Cazier Judiciar Statistică şi Evidenţă Operativă, conform dovezii seria x nr. x din 12.06.2018.
În baza art. 7 alin. (1) raportat la art. 4 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare (S.N.D.G.J.), în referire la pct. 14-15 din Anexa la Legea nr. 76/2008, a dispus prelevarea de probe biologice de la inculpaţii A., P., X., Z., EE., N., S., Y., HH., GG., L., O., T., V., AA., CC., II., DD., FF. Şi LL., în vederea introducerii profilelor genetice în S.N.D.G.J.
În baza art. 274 alin. (1) şi (2) din C. proc. pen., a obligat pe inculpaţi la plata sumelor de bani reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, astfel:
- pe inculpatul A., la plata sumei de 18.500 RON (15.500 RON din faza de urmărire penală şi 3.000 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată);
- pe inculpatul P., la plata sumei de 9.500 RON (8.000 RON din faza de urmărire penală şi 1.500 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată);
- pe inculpatul X., la plata sumei de 16.500 RON (15.000 RON din faza de urmărire penală şi 1.500 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată);
- pe inculpatul Z., la plata sumei de 2.500 RON (2.000 RON din faza de urmărire penală şi 500 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată);
- pe inculpatul EE., la plata sumei de 1.500 RON (500 RON din faza de urmărire penală şi 1.000 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată);
- pe inculpatul N., la plata sumei de 6.500 RON (5.000 RON din faza de urmărire penală şi 1.500 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată);
- pe inculpata S., la plata sumei de 9.000 RON (8.000 RON din faza de urmărire penală şi 1.000 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată);
- pe inculpata Y., la plata sumei de 6.000 RON (5.000 RON din faza de urmărire penală şi 1.000 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată);
- pe inculpatul HH., la plata sumei de 1.000 RON (500 RON din faza de urmărire penală şi 500 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată);
- pe inculpatul GG., la plata sumei de 1.500 RON (1.000 RON din faza de urmărire penală şi 500 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată);
- pe inculpata L., la plata sumei de 13.500 RON (10.000 RON din faza de urmărire penală şi 3.500 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată);
- pe inculpatul O., la plata sumei de 7.000 RON (5.500 RON din faza de urmărire penală şi 1.500 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată);
- pe inculpatul T., la plata sumei de 16.500 RON (15.000 RON din faza de urmărire penală şi 1.500 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată);
- pe inculpatul V., la plata sumei de 17.000 RON (15.000 RON din faza de urmărire penală şi 2.000 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată);
- pe inculpatul AA., la plata sumei de 3.000 RON (2.000 RON din faza de urmărire penală şi 1.000 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată);
- pe inculpatul CC., la plata sumei de 3.000 RON (2.000 RON din faza de urmărire penală şi 1.000 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată);
- pe inculpatul II., la plata sumei de 3.500 RON (2.000 RON din faza de urmărire penală şi 1.500 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată);
- pe inculpata DD., la plata sumei de 2.500 RON (2.000 RON din faza de urmărire penală şi 500 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată);
- pe inculpatul FF., la plata sumei de 1.500 RON (500 RON din faza de urmărire penală şi 1.000 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată);
- pe inculpatul LL. la plata sumei de 3.500 RON (2.000 RON din faza de urmărire penală şi 1.500 RON din faza de cameră preliminară şi de judecată).
În baza art. 274 alin. (1) raportat la art. 272 alin. (2) din C. proc. pen., onorariile apărătorilor din oficiu care au asigurat apărarea inculpaţilor P., S., HH., Z., GG. şi II. în faza de cameră preliminară şi judecată, în cuantum total de 3.614 RON fiecare (onorarii majorate potrivit art. 10 alin. (2) din Protocolul din data de 14.02.2019 încheiat între UNBR, Ministerul Public şi Ministerul Justiţiei), s-au avansat din fondurile Ministerului Justiţiei.
În baza art. 274 alin. (1) raportat la art. 272 alin. (2) din C. proc. pen., onorariile apărătorilor din oficiu care au asigurat apărarea inculpaţilor A., L., V., LL., Y., AA., FF. şi EE. în faza de judecată, în cuantum total de 2.506 RON fiecare (onorarii majorate potrivit art. 10 alin. (2) din Protocolul din data de 14.02.2019 încheiat între UNBR, Ministerul Public şi Ministerul Justiţiei), s-au avansat din fondurile Ministerului Justiţiei.
În baza art. 274 alin. (1) raportat la art. 272 alin. (2) din C. proc. pen., onorariul apărătorului din oficiu care a asigurat apărarea persoanelor vătămate/părţi civile Q., KK., E., K. şi JJ., av. RR., în cuantum total de 2.500 RON (onorariu majorat potrivit art. 10 alin. (2) din Protocolul din data de 14.02.2019 încheiat între UNBR, Ministerul Public şi Ministerul Justiţiei), s-a avansat din fondurile Ministerului Justiţiei.
Împotriva acestei hotărâri au declarat apel Ministerul Public - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, inculpaţii CC., AA., GG., N., L., LL., V., FF., T., EE., X., Y., Z., II., S., P., A., O., HH. şi părţile civile M. şi B..
Prin decizia penală nr. 1679/A din 12 decembrie 2022 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, secţia a II-a penală, în baza art. 421 alin. (1) pct. 1 lit. b) C. proc. pen., au fost respinse, ca nefondate apelurile declarate de apelanţii-inculpaţi GG., V., FF., Y., II. şi LL. şi de apelantele părţi-civile M. şi B. împotriva sentinţei penale nr. 923/17.08.2020 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, secţia I Penală, în dosarul nr. x/2018.
În baza art. 275 alin. (2), (4) C. proc. pen., au fost obligaţi apelanţii-inculpaţi la plata sumei de 2500 RON, fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.
În baza art. 275 alin. (2), (4) C. proc. pen., au fost obligate apelantele părţi-civile la plata sumei de 500 RON, fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.
În baza art. 421 alin. (1) pct. 2 lit. a) C. proc. pen., au fost admise apelurile declarate de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, de apelanţii-inculpaţi CC., AA., N., L., T., X., Z., S., P., A., O., EE. şi HH. împotriva sentinţei penale nr. 923/17.08.2020, pronunţată de Tribunalul Bucureşti, secţia I Penală în dosarul nr. x/2018.
A fost desfiinţată, în parte, sentinţa penală apelată şi, în rejudecare:
1. Cu privire la inculpatul A.:
S-a constatat că prin încheierea din data de 28.11.2022 a Curţii de Apel Bucureşti s-a dispus schimbarea încadrării juridice cu privire la infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, din infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1) şi (3) C. pen. în infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1), (2) şi 3 C. pen.
Au fost descontopită pedeapsa rezultantă de 12 ani şi 6 luni închisoare în pedepsele componente.
Au fost repuse în individualitatea lor pedepsele complementare şi accesorii stabilite alături de pedepsele principale şi aplicate alături de pedeapsa principală rezultantă.
A fost înlăturată aplicarea dispoziţiilor art. 396 alin. (10) C. proc. pen.
În temeiul art. 396 alin. (1), (6) rap. la art. 16 alin. (1) lit. f) teza a II-a C. proc. pen., s-a dispus încetarea procesului penal faţă de inculpatul A. pentru infracţiunea de proxenetism prev. de art. 213 alin. (1) din C. pen. cu aplicarea art. 5 din C. pen. (privind victima J.), întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale.
În temeiul art. 396 alin. (1), (6) rap. la art. 16 alin. (1) lit. f) teza a II-a C. proc. pen., s-a dispus încetarea procesului penal faţă de inculpatul A. pentru infracţiunea de complicitate la trafic de persoane prev. de art. 48 alin. (1) din C. pen. raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 5 din C. pen. (privind victima K.), întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale.
În baza art. 367 alin. (1), (2) şi (3) din C. pen., a fost condamnat inculpatul A. la pedeapsa de 9 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma iniţierii/constituirii.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) şi art. 36 alin. (1) din C. pen., a fost condamnat inculpatul A. la pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane în formă continuată (privind victimele B., C., D., E., F. şi G.).
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C. pen. şi cu aplicarea art. 5 C. pen., a fost condamnat inculpatul A. la pedeapsa de 10 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă continuată (privind victimele H. şi I.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen., a fost aplicată inculpatului A. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului A. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., s-a constatat că cele trei infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., au fost contopite cele trei pedepse stabilite anterior de 9 ani închisoare, 12 ani închisoare, 10 ani închisoare şi aplică pedeapsa cea mai grea de 12 ani închisoare, la care a fost adăugat sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 6 ani şi 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul A. să execute în final pedeapsa rezultantă de 18 ani şi 4 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., s-a aplicat inculpatului A. pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului A., pe lângă pedeapsa principală rezultantă, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., s-a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului A. perioada reţinerii, a arestării preventive şi arestului la domiciliu, începând de la data de 18.01.2018 până la data de 15.07.2021.
2. Cu privire la inculpata L.:
S-a constatat că prin încheierea din data de 28.11.2022 a Curţii de Apel Bucureşti s-a dispus schimbarea încadrării juridice cu privire la infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma constituirii, din infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1) şi (3) C. pen. în infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1), (2) şi 3 C. pen.
A fost descontopită pedeapsa rezultantă de 9 ani şi 8 luni închisoare în pedepsele componente.
Au fost repuse în individualitatea lor pedepsele complementare şi accesorii stabilite alături de pedepsele principale şi aplicate alături de pedeapsa principală rezultantă.
În baza art. 367 alin. (1), (2) şi (3) din C. pen. cu aplicarea art. 19 din Legea nr. 682/2002 privind protecţia martorilor, a fost condamnată inculpata L. la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma constituirii.
În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen. cu aplicarea art. 19 din Legea nr. 682/2002 privind protecţia martorilor, a fost condamnată inculpata L. la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C. pen. şi cu aplicarea art. 19 din Legea nr. 682/2002 privind protecţia martorilor, a fost condamnată inculpata L. la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane în formă continuată (privind victimele B., C., D., E. şi F.).
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C. pen., cu aplicarea art. 19 din Legea nr. 682/2002 privind protecţia martorilor şi art. 5 C. pen., a fost condamnată inculpata L. la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă continuată (privind victimele H. şi I.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 19 din Legea nr. 682/2002 privind protecţia martorilor, a fost condamnată inculpata L. la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane (privind victima M.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatei L. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioadă de 5 ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatei L. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., s-a constatat că cele cinci infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., au fost contopite cele cinci pedepse de 3 ani închisoare, 1 an închisoare, 4 ani închisoare, 4 ani închisoare, 1 an şi 6 luni închisoare, şi aplică pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 3 ani şi 2 luni închisoare, urmând ca inculpata L. să execute în final pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 2 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatei L. pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 (cinci) ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatei L., pe lângă pedeapsa principală rezultantă, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., s-a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatei L. perioada arestării preventive de la 01.03.2018 la 06.12.2018 şi perioada arestului la domiciliu de la data de 06.12.2018 la 20.02.2019.
3. Cu privire la inculpatul N.:
S-a constatat că prin încheierea din data de 28.11.2022 a Curţii de Apel Bucureşti s-a dispus schimbarea încadrării juridice cu privire la infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma constituirii, din infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1) şi (3) C. pen. în infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1), (2) şi 3 C. pen.
S-a descontopit pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare în pedepsele componente.
Au fost repuse în individualitatea lor pedepsele complementare şi accesorii stabilite alături de pedepsele principale şi aplicate alături de pedeapsa principală rezultantă.
În baza art. 367 alin. (1), (2) şi (3) din C. pen., a fost condamnat inculpatul N. la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma constituirii.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C. pen., a fost condamnat inculpatul N. la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane în formă continuată (privind victimele B. şi F.).
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C. pen. şi cu aplicarea art. 5 C. pen., a fost condamnat inculpatul N. la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă continuată (privind victima H.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului N. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului N. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., s-a constatat că cele trei infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., au fost contopite cele trei pedepse de 3 ani închisoare, 3 ani închisoare şi 5 ani închisoare şi aplică pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 2 ani închisoare, urmând ca inculpatul N. să execute în final pedeapsa rezultantă de 7 ani închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului N. pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului N., pe lângă pedeapsa principală rezultantă, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., s-a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului N. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 18.01.2018, ora 18:45 până în data de 19.01.2018, ora 18:45, perioada arestării preventive de la 19.01.2018 la 25.06.2018 şi perioada arestului la domiciliu de la data de 25.06.2018 la 15.11.2018.
4. Cu privire la inculpatul O.:
S-a constatat că prin încheierea din data de 28.11.2022 a Curţii de Apel Bucureşti s-a dispus schimbarea încadrării juridice cu privire la infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma constituirii, din infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1) şi (3) C. pen. în infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1), (2) şi 3 C. pen.
A fost descontopită pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 8 luni închisoare în pedepsele componente.
Au fost repuse în individualitatea lor pedepsele complementare şi accesorii stabilite alături de pedepsele principale şi aplicate alături de pedeapsa principală rezultantă.
S-a înlăturat aplicarea dispoziţiilor art. 396 alin. (10) C. proc. pen.
În temeiul art. 396 alin. (1), (6) rap. la art. 16 alin. (1) lit. f) teza a II-a C. proc. pen., s-a dispus încetarea procesului penal faţă de inculpatul O. pentru infracţiunea de trafic de persoane prev. de art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 5 din C. pen. (privind victima K.), întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale.
În baza art. 367 alin. (1), (2) şi (3) din C. pen., a fost condamnat inculpatul O. la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C. pen., a fost condamnat inculpatul O. la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane în formă continuată (privind victimele E. şi F.).
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C. pen. şi cu aplicarea art. 5 C. pen., a fost condamnat inculpatul O. la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă continuată (privind victimele H. şi I.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului O. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului O. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., s-a constatat că cele trei infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., au fost contopite cele trei pedepse de 4 ani închisoare, 5 ani închisoare şi 6 ani închisoare şi aplică pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 3 ani închisoare, urmând ca inculpatul O. să execute în final pedeapsa rezultantă de 9 ani închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului O. pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului O., pe lângă pedeapsa principală rezultantă, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., s-a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului O. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 18.01.2018, ora 17:35 până în data de 19.01.2018 ora 17:35, perioada arestării preventive de la 19.01.2018 la 13.07.2018 şi perioada arestului la domiciliu de la data de 13.07.2018 la 12.09.2019.
5. Cu privire la inculpatul P.:
S-a constatat că prin încheierea din data de 28.11.2022 a Curţii de Apel Bucureşti s-a dispus schimbarea încadrării juridice cu privire la infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării la grupul constituit de inculpaţii A., L. şi N., din infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1) şi (3) C. pen. în infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1), (2) şi 3 C. pen.
S-a descontopit pedeapsa rezultantă de 12 ani şi 8 luni închisoare în pedepsele componente.
Au fost repuse în individualitatea lor pedepsele complementare şi accesorii stabilite alături de pedepsele principale şi aplicate alături de pedeapsa principală rezultantă.
S-a înlăturat aplicarea dispoziţiilor art. 396 alin. (10) C. proc. pen.
În temeiul art. 396 alin. (1), (6) raportat la art. 16 alin. (1) lit. f) teza a II-a C. proc. pen., s-a dispus încetarea procesului penal faţă de inculpatul P. pentru infracţiunea de trafic de persoane în formă continuată prev. de art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C. pen. şi cu aplicarea art. 5 din C. pen. (privind victimele B., D., E. şi F.), întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale.
În temeiul art. 396 alin. (1), (6) rap. la art. 16 alin. (1) lit. f) teza a II-a C. proc. pen., s-a dispus încetarea procesului penal faţă de inculpatul P. pentru infracţiunea de trafic de persoane prev. de art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 5 din C. pen. (privind victima E.), întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale.
În baza art. 367 alin. (1), (2) şi (3) din C. pen., a fost condamnat inculpatul P. la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării.
În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., cu aplicarea art. 41 alin. (1) şi art. 43 alin. (5) din C. pen., a fost condamnat inculpatul P. la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în forma aderării, în stare de recidivă postexecutorie.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1), art. 41 alin. (1) şi art. 43 alin. (5) din C. pen., a fost condamnat inculpatul P. la pedeapsa de 5 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane în formă continuată şi în stare de recidivă postexecutorie (privind victimele H. şi Q.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 41 alin. (1) şi art. 43 alin. (5) din C. pen., a fost condamnat inculpatul P. la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane în stare de recidivă postexecutorie (privind victima M.).
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 5 C. pen., a fost condamnat inculpatul P. la pedeapsa de 7 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (privind victima R.).
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 5 C. pen., a fost condamnat inculpatul P. la pedeapsa de 7 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (privind victima H.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului P. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului P. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., s-a constatat că cele şase infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., au fost contopite cele şase pedepse de 6 ani închisoare, 3 ani închisoare, 5 ani şi 6 luni închisoare, 5 ani închisoare, 7 ani şi 6 luni închisoare, 7 ani şi 6 luni închisoare, şi aplică pedeapsa cea mai grea de 7 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 9 ani închisoare, urmând ca inculpatul P. să execute în final pedeapsa rezultantă de 16 ani şi 6 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului P. pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului P., pe lângă pedeapsa principală rezultantă, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., s-a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului P. perioada reţinerii, a arestării preventive şi arestului la domiciliu, începând de la data de 18.01.2018 până la data de 15.07.2021.
6. Cu privire la inculpata S.:
S-a constatat că prin încheierea din data de 28.11.2022 a Curţii de Apel Bucureşti s-a dispus schimbarea încadrării juridice cu privire la infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării la grupul constituit de inculpaţii A., L. şi N., din infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1) şi (3) C. pen. în infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1), (2) şi 3 C. pen.
S-a descontopit pedeapsa rezultantă de 10 ani închisoare în pedepsele componente.
Au fost repuse în individualitatea lor pedepsele complementare şi accesorii stabilite alături de pedepsele principale şi aplicate alături de pedeapsa principală rezultantă.
În temeiul art. 396 alin. (1), (6) rap. la art. 16 alin. (1) lit. f) teza a II-a C. proc. pen., s-a dispus încetarea procesului penal faţă de inculpata S. pentru infracţiunea de trafic de persoane prev. de art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen. şi cu aplicarea art. 5 din C. pen. (privind victima E.), întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale.
În baza art. 367 alin. (1), (2) şi (3) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a fost condamnată inculpata S. la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării.
În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a fost condamnată inculpata S. la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a fost condamnată inculpata S. la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane în formă continuată (privind victimele H. şi Q.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a fost condamnată inculpata S. la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane (privind victima M.).
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen. şi cu aplicarea art. 5 C. pen., a fost condamnată inculpata S. la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (privind victima R.).
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen. şi cu aplicarea art. 5 C. pen., a fost condamnată inculpata S. la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (privind victima H.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatei S. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatei S. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., s-a constatat că cele şase infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., au fost contopite cele şase pedepse de 2 ani închisoare, 1 an închisoare, 2 ani şi 6 luni închisoare, 2 ani închisoare, 3 ani şi 6 luni închisoare, 3 ani şi 6 luni închisoare şi aplică pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 3 ani şi 8 luni închisoare, urmând ca inculpata S. să execute în final pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 2 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatei S. pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatei S., pe lângă pedeapsa principală rezultantă, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., s-a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatei S. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 18.01.2018, ora 19:25 până în data de 19.01.2018 ora 19:25, perioada arestării preventive de la 19.01.2018 la 25.06.2018 şi perioada arestului la domiciliu de la data de 25.06.2018 la 15.11.2018.
7. Cu privire la inculpatul T.:
S-a constatat că prin încheierea din data de 28.11.2022 a Curţii de Apel Bucureşti s-a dispus schimbarea încadrării juridice cu privire la infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării la grupul constituit de inculpaţii A., L. şi N., din infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1) şi (3) C. pen. în infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1), (2) şi 3 C. pen.
S-a descontopit pedeapsa rezultantă de 9 ani închisoare în pedepsele componente.
Au fost repuse în individualitatea lor pedepsele complementare şi accesorii stabilite alături de pedepsele principale şi aplicate alături de pedeapsa principală rezultantă.
În temeiul art. 396 alin. (1), (6) rap. la art. 16 alin. (1) lit. f) teza a II-a C. proc. pen., s-a dispus încetarea procesului penal faţă de inculpatul T. pentru infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării, prev. de art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale.
În baza art. 367 alin. (1), (2) şi (3) din C. pen., a fost condamnat inculpatul T. la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării.
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. şi cu aplicarea art. 5 C. pen., a fost condamnat inculpatul T. la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (privind victima I.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a fost condamnat inculpatul T. la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane (privind victima U.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a fost condamnat inculpatul T. la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane (privind victima M.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului T. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului T. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., s-a constatat că cele patru infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., au fost contopite cele patru pedepse de 3 ani închisoare, 5 ani închisoare, 4 ani închisoare şi 3 ani închisoare şi aplică pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 3 ani şi 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul T. să execute în final pedeapsa rezultantă de 8 ani şi 4 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului T. pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului T., pe lângă pedeapsa principală rezultantă, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., s-a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului T. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 18.01.2018, ora 17:10 până în data de 19.01.2018 ora 17:10, perioada arestării preventive de la 19.01.2018 la 24.12.2018 şi perioada arestului la domiciliu de la data de 24.12.2018 la 12.09.2019.
8. Cu privire la inculpatul V.:
S-a constatat că prin încheierea din data de 28.11.2022 a Curţii de Apel Bucureşti s-a dispus schimbarea încadrării juridice cu privire la infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării la grupul constituit de inculpaţii A., L. şi N., din infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1) şi (3) C. pen. în infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1), (2) şi 3 C. pen.
A fost descontopită pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 8 luni închisoare în pedepsele componente.
Au fost repuse în individualitatea lor pedepsele complementare şi accesorii stabilite alături de pedepsele principale şi aplicate alături de pedeapsa principală rezultantă.
În baza art. 367 alin. (1), (2) şi (3) din C. pen., a fost condamnat inculpatul V. la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării.
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. şi cu aplicarea art. 5 C. pen., a fost condamnat inculpatul V. la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (privind victima I.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a fost condamnat inculpatul V. la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane (privind victima W.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului V. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului V. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., s-a constatat că cele trei infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., au fost contopite cele trei pedepse de 3 ani închisoare, 5 ani închisoare şi 6 ani închisoare şi aplică pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 2 ani şi 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul V. să execute în final pedeapsa rezultantă de 8 ani şi 8 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului V. pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului V., pe lângă pedeapsa principală rezultantă, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., s-a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului V. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 18.01.2018, ora 18:50 până în data de 19.01.2018 ora 18:50, perioada arestării preventive de la 19.01.2018 la 24.12.2018, perioada arestului la domiciliu de la data de 24.12.2018 la 12.09.2019, perioada arestului preventiv cu privire la punerea în executare a mandatului european de arestare pe teritoriul Germaniei din 19.09.2022 până la 23.11.2022, precum şi perioada arestului preventiv de la 24.11.2022 la zi.
9. Cu privire la inculpatul X.:
S-a constatat că prin încheierea din data de 28.11.2022 a Curţii de Apel Bucureşti s-a dispus schimbarea încadrării juridice cu privire la infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării la grupul constituit de inculpaţii A., L. şi N., din infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1) şi (3) C. pen. în infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1), (2) şi 3 C. pen.
A fost descontopită pedeapsa rezultantă de 11 ani şi 6 luni închisoare în pedepsele componente.
Au fost repuse în individualitatea lor pedepsele complementare şi accesorii stabilite alături de pedepsele principale şi aplicate alături de pedeapsa principală rezultantă.
În baza art. 396 alin. (1), (5) rap. la art. 16 alin. (1) lit. a) C. proc. pen., a fost achitat inculpatul X. pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării, prev. de art. 367 alin. (1), (2) şi (3) din C. pen., întrucât fapta nu există.
În baza art. 396 alin. (1), (5) rap. la art. 16 alin. (1) lit. c) C. proc. pen., a fost achitat inculpatul X. pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (privind victima H.), prev. de art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. şi cu aplicarea art. 5 C. pen., întrucât nu există probe că inculpatul a săvârşit infracţiunea.
În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., a fost condamnat inculpatul X. la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma iniţierii şi constituirii.
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. şi cu aplicarea art. 5 C. pen., a fost condamnat inculpatul X. la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (privind victima M.).
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. şi cu aplicarea art. 5 C. pen., a fost condamnat inculpatul X. la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (privind victima I.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a fost condamnat inculpatul X. la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane (privind victima M.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului X. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului X. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., s-a constatat că cele patru infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., au fost contopite cele patru pedepse de 4 ani închisoare, 6 ani închisoare, 5 ani închisoare şi 4 ani închisoare şi aplică pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 4 ani şi 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul X. să execute în final pedeapsa rezultantă de 10 ani şi 4 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului X. pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului X., pe lângă pedeapsa principală rezultantă, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., s-a dedus din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului X. perioada reţinerii, a arestării preventive şi arestului la domiciliu, începând de la data de 18.01.2018 până la data de 15.02.2021.
S-a înlăturat dispoziţia de obligare a inculpatului X. la plata despăgubirilor civile către partea civilă H..
10. Cu privire la inculpata Y.:
A fost descontopită pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare în pedepsele componente.
Au fost repuse în individualitatea lor pedepsele complementare şi accesorii stabilite alături de pedepsele principale şi aplicate alături de pedeapsa principală rezultantă.
S-a înlăturat aplicarea dispoziţiilor art. 396 alin. (10) C. proc. pen.
În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., a fost condamnată inculpata Y. la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a fost condamnată inculpata Y. la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane (privind victima M.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatei Y. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatei Y. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., s-a constatat că cele două infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., au fost contopite cele două pedepse de 2 ani închisoare şi 4 ani închisoare şi aplică pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 8 luni închisoare, urmând ca inculpata Y. să execute în final pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 8 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatei Y. pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatei Y., pe lângă pedeapsa principală rezultantă, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., s-a dedus din pedeapsa rezultantă inculpatei Y. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 18.01.2018, ora 16:55 până în data de 19.01.2018 ora 16:55, perioada arestării preventive de la 19.01.2018 la 10.07.2018 şi perioada arestului la domiciliu de la data de 10.07.2018 la 05.12.2018.
11. Cu privire la inculpatul Z.:
A fost descontopită pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 6 luni închisoare în pedepsele componente.
Au fost repuse în individualitatea lor pedepsele complementare şi accesorii stabilite alături de pedepsele principale şi aplicate alături de pedeapsa principală rezultantă.
S-a înlăturat aplicarea dispoziţiilor art. 396 alin. (10) C. proc. pen.
În baza art. 396 alin. (1), (5) rap. la art. 16 alin. (1) lit. a) C. proc. pen., s-a dispus achitarea inculpatului Z. pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (privind victima M.), prev. de art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., cu aplicarea art. 5 C. pen., întrucât fapta nu există.
În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., a fost condamnat inculpatul Z. la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., a fost condamnat inculpatul Z. la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane (privind victima M.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului Z. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului Z. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., s-a constatat că cele două infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., au fost contopite cele două pedepse de 1 an închisoare şi de 3 ani închisoare şi s-a aplicat pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul Z. să execute în final pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 4 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., i s-a aplicat inculpatului Z. pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen., i s-a aplicat inculpatului Z., pe lângă pedeapsa principală rezultantă, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., s-a dedus din pedeapsa rezultantă inculpatului Z. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 18.01.2018, ora 16:33 până în data de 19.01.2018 ora 16:33, precum şi perioada arestării preventive de la 19.01.2018 la 10.07.2018.
12. Cu privire la inculpatul AA.:
S-a descontopit pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 4 luni închisoare în pedepsele componente.
Au fost repuse în individualitatea lor pedepsele complementare şi accesorii stabilite alături de pedepsele principale şi aplicate alături de pedeapsa principală rezultantă.
În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a fost condamnat inculpatul AA. la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a fost condamnat inculpatul AA. la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane (privind victima M.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a fost condamnat inculpatul AA. la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane (privind victima BB.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului AA. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului AA. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., s-a constatat că cele trei infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., au fost contopite cele trei pedepse de 1 an închisoare, 2 ani închisoare, 4 ani închisoare şi i s-a aplicat pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 1 an închisoare, urmând ca inculpatul AA. să execute în final pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului AA. pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului AA., pe lângă pedeapsa principală rezultantă, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., s-a dedus din pedeapsa rezultantă inculpatului AA. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 25.04.2018, ora 18:35 până în data de 26.04.2018 ora 18:35, perioada arestării preventive de la 26.04.2018 la 24.12.2018 şi perioada arestului la domiciliu de la 24.12.2018 la 12.09.2019.
13. Cu privire la inculpatul CC.:
S-a descontopit pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 4 luni închisoare în pedepsele componente.
Au fost repuse în individualitatea lor pedepsele complementare şi accesorii stabilite alături de pedepsele principale şi aplicate alături de pedeapsa principală rezultantă.
În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a fost condamnat inculpatul CC. la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării.
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen. şi cu aplicarea art. 5 C. pen., a fost condamnat inculpatul CC. la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (privind victima I.).
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a fost condamnat inculpatul CC. la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane (privind victima M.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului CC. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului CC. pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., s-a constatat că cele trei infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., au fost contopite cele trei pedepse de 1 an închisoare, 4 ani şi 6 luni închisoare şi de 2 ani închisoare şi aplică pedeapsa cea mai grea de 4 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 1 an închisoare, urmând ca inculpatul CC. să execute în final pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 6 luni închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului CC. pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 5 ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului CC., pe lângă pedeapsa principală rezultantă, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., s-a dedus din pedeapsa rezultantă inculpatului CC. perioada reţinerii de 24 ore, începând de la 25.04.2018, ora 17:30 până în data de 26.04.2018 ora 17:30, perioada arestării preventive de la 26.04.2018 la 24.12.2018 şi perioada arestului la domiciliu de la 24.12.2018 la 12.09.2019.
14. Cu privire la inculpatul EE.:
S-a constatat că prin încheierea din data de 28.11.2022 a Curţii de Apel Bucureşti s-a dispus schimbarea încadrării juridice cu privire la infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării la grupul constituit de inculpaţii A., L. şi N., din infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1) şi (3) C. pen. în infracţiunea prev. de art. 367 alin. (1), (2) şi 3 C. pen.
A fost descontopită pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 6 luni închisoare în pedepsele componente.
Au fost repuse în individualitatea lor pedepsele complementare şi accesorii stabilite alături de pedepsele principale şi aplicate alături de pedeapsa principală rezultantă.
În baza art. 396 alin. (1), (5) rap. la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I C. proc. pen., s-a dispus achitarea inculpatului EE. pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării, prev. de art. 367 alin. (1), (2) şi (3) din C. pen., întrucât fapta inculpatului nu este prevăzută de legea penală.
În baza art. 211 alin. (1) şi (2) lit. a) raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen. şi cu aplicarea art. 5 C. pen., a fost condamnat inculpatul EE. la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (privind victima H.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului EE. pe lângă pedeapsa principală menţionată anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioadă de 5 ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului EE., pe lângă pedeapsa principală, şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
15. Cu privire la inculpatul HH.:
A fost descontopită pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 6 luni închisoare în pedepsele componente.
Au fost repuse în individualitatea lor pedepsele complementare şi accesorii stabilite alături de pedepsele principale şi aplicate alături de pedeapsa principală rezultantă.
În baza art. 367 alin. (1) şi (3) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a fost condamnat inculpatul HH. la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării.
În baza art. 210 alin. (1) lit. a) din C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) din C. proc. pen., a fost condamnat inculpatul HH. la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane (privind victima M.).
În baza art. 67 alin. (2) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale menţionate anterior şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 3 ani.
În baza art. 65 alin. (1) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului pe lângă fiecare dintre pedepsele principale şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen.
În baza art. 38 alin. (1) din C. pen., s-a constatat că cele două infracţiuni sunt concurente între ele.
În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din C. pen., au fost contopite cele două pedepse de 1 an şi 6 luni închisoare şi de 2 ani şi 6 luni închisoare şi aplică pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv sporul de 6 luni închisoare, urmând ca inculpatul HH. să execute în final pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare.
În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului HH. pe lângă pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., pe o perioada de 3 ani, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din C. pen.
În baza art. 45 alin. (5) şi alin. (3) lit. a) din C. pen., i-a fost aplicată inculpatului HH., pe lângă pedeapsa principală rezultantă, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) din C. pen., care se execută, conform art. 65 alin. (3) din C. pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.
În baza art. 72 alin. (1) din C. pen., s-a dedus din pedeapsa rezultantă inculpatului HH. perioada arestării preventive de la 06.07.2018 la 15.11.2018.
Au fost menţinute celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii.
În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare privind apelurile admise au rămas în sarcina statului.
În baza art. 275 alin. (6) C. proc. pen. cheltuielile constând în onorariul avocaţilor din oficiu ai inculpaţilor, persoanelor vătămate şi părţilor civile, au rămas în sarcina statului.
A fost majorat onorariul cuvenit apărătorilor din oficiu ai inculpaţilor, persoanelor vătămate/părţi civile care au asigurat apărarea la termenul din 28.11.2022 la un cuantum de 2300 RON pentru avocaţii inculpaţilor, respectiv la un cuantum de 3000 RON pentru avocaţii persoanelor vătămate/părţi civile.
Împotriva hotărârii instanţei de apel, au declarat recurs în casaţie inculpaţii:
I. A. şi P. (la data de 09.01.2023 - e-mail, dosar recurs în casaţie, prin avocat SS.), invocând motivele de recurs în casaţie prevăzute de dispoziţiile art. 438 alin. (1) pct. 7 şi 12 C. proc. pen.
În dezvoltarea motivelor invocate, prin prisma cazului de casare prevăzut de dispoziţiile art. 438 alin. (1) pct. 7 C. proc. pen., inculpaţii au arătat că nu sunt întrunite elementele de tipicitate ale infracţiunii de grup infracţional organizat, reţinute în sarcina acestora, având în vedere că actele materiale luate separat nu pot fi considerate infracţiune de sine stătătoare.
În ceea ce priveşte cel de al doilea motiv de recurs în casaţie, prevăzut de dispoziţiile art. 438 alin. (1) pct. 12 C. proc. pen., s-a arătat că, în mod greşit, instanţa de apel a procedat la schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 alin. (1) şi (3) C. proc. pen., în infracţiunea prevăzută de art. 367 alin. (1), (2) şi 3 C. pen.
Totodată, s-a învederat că instanţa de apel, în mod greşit, nu a valorificat denunţul formulat de inculpatul A. pe parcursul judecării cauzei, deşi erau îndeplinite condiţiile prevăzute de art. 19 din Legea nr. 682/2002.
Subsumat aceluiaşi caz de casare, s-a arătat că, instanţa de apel, reanalizând situaţia recurenţilor în ceea ce priveşte aplicarea dispoziţiilor art. 396 alin. (10) C. proc. pen., a înlăturat efectul reducerii limitelor de pedeapsă, motivat de faptul că aceştia au formulat declaraţii necorespunzătoare situaţiei de fapt, în cursul judecării cauzei în faţa primei instanţe, fiind aplicate astfel pedepse în alte limite decât cele prevăzute de lege.
II. N. (la data de 11.01.2023, e-mail, fila x, prin apărător ales, avocat TT.), invocând motivele de recurs în casaţie prevăzute de dispoziţiile art. 438 alin. (1) pct. 7 C. proc. pen.
Prin prisma motivului de casare invocat, s-a solicitat achitarea inculpatului în temeiul art. 16 alin. (1) lit. a) C. proc. pen. pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 alin. (1), (2) şi 3 C. proc. pen., trafic de persoane în formă continuată, prevăzută de art. 210 alin. (1) lit. a) C. proc. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) C. pen., întrucât potrivit probatoriului administrat la dosar, inculpatul nu se face vinovat de săvârşirea faptelor imputate.
III. Y., Z. şi X. (la data de 16.01.2023, e-mail, dosar recurs în casaţie, prin apărător ales UU.), invocând motivele de recurs în casaţie prevăzute de dispoziţiile art. 438 alin. (1) pct. 7 (X.) şi pct. 12 C. proc. pen. (Z. şi Y.).
Astfel, inculpatul X., prin prisma cazului de casare prevăzut de art. 438 alin. (1) pct. 7 C. proc. pen., a arătat că, pentru a fi îndeplinite elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de minori este necesar ca adăpostirea să fie efectuată în scopul exploatării persoanei vătămate.
Or, simplul fapt că inculpatul X. cunoştea că persoana vătămată prostituţia nu este de natură să imprime un caracter penal faptei de a primi în apartamentul său pe persoana vătămată alături de concubinul acesteia, inculpatul CC., câtă vreme cazarea acestora nu a fost făcută în scopul practicării prostituţiei, ci, astfel cum rezultă din probele administrate la dosar, în scopul de a oferi o locuinţă temporară acestora.
În concluzie, s-a apreciat că fapta imputată inculpatului nu este prevăzută de legea penală, atâta timp cât cazarea unei persoane în locuinţa proprie nu reprezintă o faptă în sensul legii penale.
Inculpaţii Y. şi Z. au arătat, subsumat motivului de casare prevăzut de dispoziţiile art. 438 alin. (1) pct. 12 C. proc. pen. că, instanţa de control judiciar prin înlăturarea beneficiului recunoaşterii vinovăţiei direct în apel, a stabilit o pedeapsă în alte limite decât cele prevăzute de lege, cu consecinţe evidente asupra cuantumului final al pedepselor aplicate celor doi inculpaţi.
IV. T. (la data de 17.01.2023, prin apărător ales, avocat VV.), invocând motivul de recurs în casaţie prevăzut de art. 438 alin. (1) pct. 12 C. proc. pen.
Astfel, s-a arătat că, instanţa de apel a dispus, în mod greşit, prin încheierea din 28.11.2022, schimbarea încadrării juridice din infracţiunea prevăzută de art. 367 alin. (1) şi (3), în infracţiunea prevăzută de art. 367 alin. (1), (2) şi 3 C. pen., aplicând astfel inculpatului pedepse în alte limite decât cele prevăzute de lege.
Totodată, s-a menţionat că instanţa de control judiciar nu a analizat în mod corespunzător elementele de tipicitate ale infracţiunii prevăzute de art. 211 C. pen., având în vedere că în raport de materialul probator existent la dosar încadrarea juridică corectă ar fi cea prevăzută de art. 211 alin. (1) C. pen., în condiţiile în care, inculpatul T. ar fi transportat-o pe numita I. în scopul exploatării acesteia de către inculpatul A..
V. V. (la data de 19.01.2023, data poştei, dosar recurs în casaţie, prin avocat WW.), invocând invocând motivul de recurs în casaţie prevăzut de dispoziţiile art. 438 alin. (1) pct. 7 C. proc. pen. precum şi suspendarea executării hotărârii atacate.
Astfel, inculpatul, făcând trimitere la probele administrate la dosar, a arătat că nu se face vinovat de săvârşirea faptelor imputate, singura sa culpă fiind aceea de a se afla într-un anturaj nepotrivit, fără a avea însă intenţia de a săvârşi vreo infracţiune.
VI. O. (la data de 19.01.2023, data poştei, dosar recurs, prin avocat XX.), invocând motivele de recurs în casaţie prevăzute de dispoziţiile art. 438 alin. (1) pct. 7 şi 12 C. proc. pen.
Prin prisma motivului de casare reglementat de art. 438 alin. (1) pct. 7 C. proc. pen., s-a susţinut că recurentul a fost condamnat pentru o faptă care nu este prevăzută de legea penală, întrucât aceasta nu întruneşte elementele de tipicitate ale infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, în forma aderării, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane şi trafic de minori, prevăzută de art. 367 alin. (1), (2) şi 3 C. pen. (privind aderarea la grupul infracţional condus de inculpatul A.), trafic de persoane în formă continuată, prevăzută de art. 210 alin. (1) lit. a) C. pen. cu aplicarea art. 35 C. pen. (două fapte privind victimele E. şi F.), trafic de minori în formă continuată, prevăzută de art. 211 alin. (1) şi alin. (2) lit. a) C. pen. raportat la art. 210 alin. (1) lit. a) C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) C. pen. (două fapte privind victimele H. şi I.).
În ceea ce priveşte motivul de casare prevăzut de art. 438 alin. (1) pct. 12 C. proc. pen., s-a arătat că inculpatului i-au fost aplicate pedepse în alte limite decât cele prevăzute de lege prin înlăturarea de către instanţa de apel dispoziţiilor art. 396 alin. (10) C. proc. pen.
VII. GG. (la data de 19.05.2023, data poştei, fila x), fără a indica vreunul din motivele de casare expres reglementate de art. 438 alin. (1) C. proc. pen.
Conform dispoziţiilor art. 439 alin. (1) C. proc. pen., cererile de recurs în casaţie au fost comunicate tuturor părţilor.
La data de 28.02.2023, a depus la dosar concluzii scrise inculpatul LL., solicitând extinderea limitelor recursului în casaţie şi în ceea ce îl priveşte şi achitarea sa sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane.
Totodată, în temeiul art. 441 alin. (1) C. proc. pen., a solicitat suspendarea executării deciziei atacate.
Prin încheierea nr. 724/RC din 02 noiembrie 2023 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia penală, în dosarul nr. x/2018, în temeiul art. 440 alin. (4) C. proc. pen., au fost admise în principiu cererile de recurs în casaţie formulate de inculpaţii Y., P., Z., A. şi O. împotriva deciziei penale nr. 1679/A din 12.12.2022 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, secţia a II-a penală, în dosarul nr. x/2018, numai în ceea ce priveşte critica vizând greşita înlăturare a beneficiului prevăzut de dispoziţiile art. 396 alin. (10) C. proc. pen. subsumată cazului de casare prevăzut de dispoziţiile art. 438 alin. (1) pct. 12 C. proc. pen., dispunându-se, totodată, trimiterea cauzei Completului nr. 6, în vederea judecării pe fond a căii extraordinare de atac.
De asemenea, în temeiul art. 440 alin. (2) C. proc. pen., au fost respinse, ca inadmisibile, cererile de recurs în casaţie formulate de inculpaţii V., GG., N., T. şi X..
Examinând cauza prin prisma criticilor circumscrise cazului de casare prevăzut de art. 438 alin. (1) pct. 12 C. proc. pen., în limitele stabilite prin încheierea de admitere în principiu, Înalta Curte apreciază recursurile în casaţie formulate de inculpaţii Y., P., Z., A. şi O. ca fiind nefondate, pentru motivele expuse în continuare.
Astfel, din interpretarea dispoziţiilor art. 433 şi art. 447 C. proc. pen., rezultă că recursul în casaţie este o cale extraordinară de atac ce are ca scop verificarea conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile, respectiv îndreptarea erorilor de drept comise de curţile de apel şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca instanţe de apel, prin raportare la cazurile de casare expres şi limitativ prevăzute de lege. Prin urmare, recursul în casaţie nu presupune examinarea cauzei sub toate aspectele, ci doar controlul legalităţii hotărârii atacate, respectiv al concordanţei acesteia cu dispoziţiile legii materiale şi procesuale aplicabile, pornind de la situaţia de fapt avută în vedere de instanţa de apel.
Aceste consideraţii sunt valabile şi cu privire la motivul de recurs reglementat de art. 438 alin. (1) pct. 12 C. proc. pen., invocat de recurenţii inculpaţi Y., P., Z., A. şi O. cu argumentarea că, instanţa de apel, le-a înlăturat, în mod greşit, beneficiului prevăzut de dispoziţiile art. 396 alin. (10) C. proc. pen., privind recunoaşterea învinuirii cu consecinţa aplicării unor pedepse în alte limite decât cele prevăzute de lege.
Analizând dispoziţiile legale incidente în speţă, se constată că, potrivit art. 438 alin. (1) pct. 12 C. proc. pen., hotărârile sunt supuse casării în situaţia în care "s-au aplicat pedepse în alte limite decât cele prevăzute de lege", cazul de casare fiind incident atunci când pedeapsa stabilită şi aplicată este nelegală. Prin "pedepse în alte limite decât cele prevăzute de lege" legiuitorul a avut în vedere limitele de pedeapsă ce sunt prevăzute de textul de lege în raport cu încadrarea juridică şi cauzele de atenuare sau agravare a pedepsei a căror incidenţă a fost stabilită de instanţa de apel.
Delimitând sfera de aplicabilitate a cazului de casare reglementat de art. 438 alin. (1) pct. 12 C. proc. pen., acesta vizează nu doar erori de drept produse ca urmare a stabilirii unei pedepse neprevăzute de legea penală sau cu o durată superioară ori inferioară limitelor legale speciale, ci întreg regimul sancţionator aplicat unei situaţii juridice concrete, respectiv ansamblul pedepselor prevăzute de lege pentru infracţiunea reţinută, şi anume, pedepse principale, complementare sau accesorii, pe care legiuitorul le prevede în mod explicit stabilind astfel limitele legale ale sancţiunilor ce pot fi aplicate şi modalitatea de individualizare a aplicării sau a executării pedepsei.
Totodată, în jurisprudenţă, s-a subliniat că, deşi o pedeapsă depăşeşte, de regulă, limitele prevăzute de lege dacă se situează în afara limitelor speciale prevăzute de C. pen. pentru o anumită infracţiune, există, însă, şi situaţii în care limitele speciale suferă modificări, în cadrul limitelor generale, datorită reţinerii unor împrejurări care au drept consecinţă reducerea sau majorarea limitelor de pedeapsă.
Aceste împrejurări ţin de individualizarea legală a pedepsei şi pot fi legate de faptă, de calitatea făptuitorului sau a victimei (cum sunt unitatea sau pluralitatea de infracţiuni, unele cazuri speciale de atenuare sau agravare, etc.), dar pot fi şi de natură procesuală (cum ar fi judecarea cauzei în procedura recunoaşterii învinuirii).
Prin motivele scrise de recurs în casaţie, susţinute cu prilejul dezbaterilor, recurenţii inculpaţi Y., P., Z., A. şi O. au considerat că în privinţa lor, în mod greşit, au fost înlăturate de către instanţa de apel dispoziţiile art. 396 alin. (10) C. proc. pen. privind recunoaşterea învinuirii cu consecinţa majorării limitelor de pedeapsă şi aplicării, aşadar, a unor pedepse în alte limite decât cele prevăzute de lege.
Examinând susţinerile recurenţilor, Înalta Curte constată că, iniţial, instanţa de fond a respins cererile de judecare a cauzei potrivit procedurii simplificate formulate, între alţii, de inculpaţii A., P., O., Y. şi Z., în cauză fiind urmată procedura obişnuită de judecată, cu aplicarea dispoziţiilor art. 374 alin. (5)-(10) C. proc. pen.
În aceste condiţii, o parte dintre inculpaţii care iniţial au cerut aplicarea procedurii simplificate au înţeles sa dea declaraţii prin care au făcut precizări legate de acuzaţiile care li se aduc şi cu privire la faptele pe care le recunosc.
Astfel, au dat declaraţii inculpaţii: A., P., Z., Y., S. şi O..
Ulterior, la finalul cercetării judecătoreşti desfăşurate potrivit procedurii comune, instanţa de fond a făcut aplicarea dispoziţiilor art. 396 alin. (10) C. proc. pen., cu consecinţa reducerii limitelor de pedeapsă cu o treime.
Soluţia instanţei de fond a fost criticată de Parchet, prin motivele de apel, apreciindu-se că, în mod eronat, a fost aplicată procedura recunoaşterii învinuirii inculpaţilor, declaraţiile date ulterior de către aceştia nefiind în sensul unei recunoaşteri a acuzaţiilor aduse.
Instanţa de control judiciar a reţinut că inculpaţii nu mai pot beneficia de dispoziţiile art. 396 alin. (10) C. proc. pen. în condiţiile în care au avut pe parcursul judecăţii o poziţie de recunoaştere formală a vinovăţiei, urmată de declaraţii de nerecunoaştere a acestor acuzaţii, de contestare a probelor administrate în faza de urmărire penală, precum şi de cereri de schimbare a încadrării juridice din care rezultă în mod cert nerecunoaşterea faptelor şi a vinovăţiei.
Prin urmare, faţă de inculpaţii A., P., Z., Y., S. şi O., Curtea a dispus înlăturarea dispoziţiilor art. 396 alin. (10) C. proc. pen. privind reducerea limitelor de pedeapsă.
În cauză, se observă că prin intermediul cazului de casare prevăzut de dispoziţiile art. 438 alin. (1) pct. 12 C. proc. pen., inculpaţii au criticat cuantumul pedepselor aplicate doar din perspectiva faptului că instanţa de apel nu a dat eficienţă dispoziţiilor art. 396 alin. (10) C. proc. pen., privind reducerea limitelor de pedeapsă cu o treime în situaţia recunoaşterii vinovăţiei.
Or, în condiţiile în care inculpaţii A., P., Z., Y., S. şi O. au înţeles să adopte o poziţie de recunoaştere formală a vinovăţiei, urmată de declaraţii de nerecunoaştere a acestor acuzaţii, de contestare a probelor administrate în faza de urmărire penală, precum şi de cereri de schimbare a încadrării juridice din care rezultă în mod cert nerecunoaşterea faptelor şi a vinovăţiei, Înalta Curte constată că, în mod corect, instanţa de apel a dispus înlăturarea dispoziţiilor art. 396 alin. (10) C. proc. pen. privind reducerea limitelor de pedeapsă cu o treime.
În aceste condiţii, se observă că pedepsele aplicate inculpaţilor A., P., Z., Y., S. şi O., sunt în limite legale, sub aspectul cuantumului care se circumscrie limitelor prevăzute de lege pentru fiecare infracţiune pentru care s-a dispus condamnarea acestora, pedepsele rezultante fiind, la rândul lor, calculate corect.
Faţă de cele ce preced, constatând că, din perspectiva criticilor invocate, nu rezultă aspecte de nelegalitate care să poată fi îndreptate prin prisma dispoziţiilor art. 438 alin. (1) pct. 12 C. proc. pen., Înalta Curte, temeiul art. 448 alin. (1) pct. 1 C. proc. pen., va respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie declarate de inculpaţii Y., P., Z., A. şi O. împotriva deciziei penale nr. 1679/A din 12 decembrie 2022 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, secţia a II-a penală, în dosarul nr. x/2018.
Totodată, faţă de culpa procesuală, în temeiul art. 275 alin. (2) C. proc. pen., se va dispune obligarea recurenţilor inculpaţi la plata sumei de câte 200 RON, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
În baza art. 275 alin. (6) C. proc. pen., onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru recurenţii inculpaţi Y., Z. şi intimatul inculpat LL., în cuantum de câte 680 RON, vor rămâne în sarcina statului.
PENTRU ACESTE MOTIVE
ÎN NUMELE LEGII
D E C I D E
Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie declarate de inculpaţii Y., P., Z., A. şi O. împotriva deciziei penale nr. 1679/A din 12 decembrie 2022 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, secţia a II-a penală, în dosarul nr. x/2018.
Obligă recurenţii inculpaţi la plata sumei de câte 200 RON, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru recurenţii inculpaţi Y., Z. şi intimatul inculpat LL., în cuantum de câte 680 RON, rămân în sarcina statului.
Definitivă.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 1 februarie 2024.