Asupra plângerii de față;
În baza lucrărilor din dosar, constată următoarele:
La data de 09 aprilie 2009, pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost înregistrat un înscris denumit „plângere penală" semnat de numitul A.I.
Conform mențiunilor, plângerea penală este formulată „împotriva domnului procuror O.L. de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ...." (fil. 1).
A fost anexat, în copie, un înscris intitulat „plângere penală" referitor la același procuror, înscris care susține petiționarul că a fost trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (fil. 2).
Numitul A.I. a anexat, în copie, și încheierea nr. 224 din 10 martie 2005 a Înaltei Curți de Casație și Justiție (fil. 3-4), precum și o copie a unui înscris (numai a paginii 5).
Plângerea penală reprezintă, potrivit art. 221 C. proc. pen., unul din modurile de sesizare a organelor judiciare de urmărire penală.
În raport cu normele de competență după calitatea persoanei, potrivit art. 29 și art. 221 - 222 alin. (7) C. proc. pen., plângerea penală va fi trimisă organului judiciar competent (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție)
PENTRU ACESTE MOTIVE
ÎN NUMELE LEGII
H O T Ă R Ă Ș T E
Trimite plângerea formulată de petiționarul A.I. la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, spre competentă soluționare.
Cu recurs.
Pronunțată în ședință publică, azi 28 mai 2009.