Deliberând asupra recursului de față constată;
Prin sentința penală nr. 882 din 1 octombrie 2002, pronunțată de Tribunalul București, secția I penală, s-a respins cererea de întrerupere a executării pedepsei de 5 ani închisoare aplicată prin sentința penală 137/2001 a Tribunalului București, secția I penală, formulată de condamnatul C.R.D.
S-a reținut că sunt întrunite condițiile prevăzute de art. 453 lit. c) C. proc. pen., neexistând dovada existenței unor împrejurări speciale.
Curtea de Apel București, secția I penală, prin decizia penală nr. 758 din 27 noiembrie 2002, a respins ca nefondat apelul condamnatului reținând că sentința este legală și temeinică.
Condamnatul a declarat recurs care este nefondat.
Astfel potrivit art. 455 raportat la art. 453 lit. c) C. proc. pen., în care își găsește temeiul cererea formulată de condamnat, întreruperea executării pedepsei închisorii se poate dispune când din cauza unor împrejurări speciale executarea imediată a pedepsei ar avea consecințe grave pentru condamnat sau familia acestuia.
Or în cauză nu s-a dovedit existența unor astfel de împrejurări speciale, întrucât, deși condamnatul a susținut că se impune întreruperea executării pedepsei, deoarece era singurul întreținător al familiei, tatăl acestuia a refuzat să se efectueze ancheta socială susținând că nu este de acord cu admiterea cererii formulate de condamnat.
Nefiind întrunite condițiile prevăzute de lege în mod corect s-a respins cererea ca nefondată și s-a menținut în apel această soluție.
Constatând că nu există nici un motiv de casare care să poată fi luat în considerare din oficiu, Curtea va respinge recursul ca nefondat conform art. 38515 pct. 1 lit. b) C. proc. pen.
Conform art. 192 alin. (2) C. proc. pen., condamnatul va fi obligat la plata cheltuielilor judiciare către stat.
PENTRU ACESTE MOTIVE
ÎN NUMELE LEGII
D E C I D E
Respinge recursul, declarat de condamnatul C.R.D. împotriva deciziei nr. 758 din 27 noiembrie 2002 a Curții de Apel București, secția I penală, ca nefondat.
Obligă pe recurent să plătească statului 650.000 lei cheltuieli judiciare, în care se include și onorariul apărătorului din oficiu în sumă de 150.000 lei ce va fi avansat din fondul Ministerului Justiției.
Pronunțată în ședință publică, azi 27 martie 2003.