Ședințe de judecată: Mai | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Detalii jurisprudență

R O M Â N I A
ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
Secţia I civilă

Decizia nr. 620/2017

Ședința din camera de consiliu de Ia 30 martie 2017

Decizia nr. 620/2017

Asupra cauzei de față, constată următoarele:

Prin cererea înregistrată pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, secția I civilă, la data de 15 martie 2017, petentul a solicitat strămutarea Dosarului nr. x/278/2016 al Judecătoriei Petroșani la o altă instanță egală în grad pentru motive de bănuială legitimă.

Conform verificărilor efectuate în sistemul informatic Ecris, dosarul ce face obiectul cererii de strămutare a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Petroșani la data de 12 septembrie 2016, ulterior intrării în vigoare a noului Cod de procedură civilă.

Potrivit art. 142 alin. (1) noul C. proc. civ., „cererea de strămutare întemeiată pe motive de bănuială legitimă este de competența curții de apel, dacă instanța de la care se cere strămutarea este o judecătorie sau un tribunal din circumscripția acesteia (...)”.

Or, în cauză, cererea de strămutare dedusă judecății este formulată cu privire la un dosar înregistrat ulterior intrării în vigoare a noului Cod de procedură civilă, pe rolul Judecătoriei Petroșani, instanță aflată în circumscripția teritorială a Curții de Apel Alba Iulia.

Pentru aceste considerente, în aplicarea dispozițiilor art. 131 raportat la art. 342 din noul C. proc. civ., instanța competentă materiai să soluționeze cauza este Curtea de Apel Alba Iulia, instanță în favoarea căreia va opera prezenta declinare de competență.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

D E C I D E

Declină competența de soluționare a cauzei, având ca obiect cererea de strămutare a Dosarului nr. x/278/2016 al Judecătoriei Petroșani, formulată de pelentul A., în favoarea Curții de Apel Alba Iulia.

Fără cale de atac.

Pronunțată în ședință publică, astăzi 30 martie 2017.