Ședințe de judecată: Aprilie | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Detalii jurisprudență

R O M Â N I A
ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal

Decizia nr. 1546/2017

Şedinţa publică de la 27 aprilie 2017

Decizia nr. 1546/2017

Asupra cauzei de față;

Din examinarea lucrărilor din dosar constată următoarele:

1. Prin sentința nr. 247 din 4 octombrie 2016, Curtea de Apel Galați, secția de contencios administrativ și fiscal, a respins cererea reclamantei SC A. SRL de suspendare a Deciziei de angajare a răspunderii solidare nr. 29551 din 04 august 2016 emise de pârâta Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați - Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați-Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea - Serviciul Colectare și Executare Silită Persoane Juridice - Compartiment Insolvabilitate și Răspundere Solidară.

Pentru soluționarea cererii de suspendare, reclamanta a făcut dovada consemnării unei cauțiuni de 15.246,07 lei prin recipisa de consemnare nr. 667298/1 din 21.09.2016.

2. Împotriva acestei hotărâri, a formulat recurs reclamanta, înregistrat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, secția de contencios administrativ și fiscal, la data de 11.11.2016, solicitând admiterea recursului și, pe fond, admiterea cererii de chemare în judecată, astfel cum a fost formulată.

3. La data de 06.04.2017, în cursul procedurii de filtrare a recursului prevăzute de art. 493 C. proc. civ., recurenta a depus declarație, autentificată de Biroul Individual Notarial B., prin care a arătat că renunță la judecarea cauzei ce formează obiectul Dosarului nr. x/44/2016, recurs, aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, secția de contencios administrativ și fiscal.

Totodată, a solicitat restituirea cauțiunii depuse pentru soluționarea cererii de suspendare.

4. Înalta Curte reține că manifestarea de voință, în sensul de a se renunța la judecata recursului, reprezintă o desistare, un act de dispoziție al recurentului care nu este supus cenzurii instanței, conform principiului disponibilității care guvernează procesul civil, prevăzut de art. 9 C. proc. civ.

Văzând dispozițiile art. 406 alin. (1) C. proc. civ., în conformitate cu care se poate renunța oricând la judecată, fie verbal în ședință de judecată, fie prin cerere scrisă, și având în vedere dispozițiile art. 22 alin. (6) C. proc. civ., potrivit cărora judecătorul trebuie să se pronunțe asupra a tot ce s-a cerut, fără însă a depăși limitele învestirii, în afară de cazurile în care legea ar dispune altfel, Înalta Curte va lua act de cererea recurentei de renunțare la judecată.

Avându-se în vedere cererea recurentei SC A. SRL de renunțare la judecata recursului, Înalta Curte, în temeiul art. 1064 alin. (1) și (4) C. proc. civ., va dispune și restituirea cauțiunii consemnate pentru soluționarea fondului cauzei.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

D E C I D E

Ia act de renunțarea recurentei-reclamante SC A. SRL la judecata recursului formulat împotriva sentinței civile nr. 247 din 4 octombrie 2016 a Curții de Apel Galați, secția de contencios administrativ și fiscal.

Dispune restituirea către recurentă a cauțiunii consemnate la Curtea de Apel Galați, secția de contencios administrativ și fiscal, în cuantum de 15.246,07 lei.

Definitivă.

Pronunțată în ședință publică astăzi, 27 aprilie 2017.