Ședințe de judecată: Aprilie | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Detalii jurisprudență

R O M Â N I A
ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
Secţia I civilă

Decizia nr. 839/2018

Pronunțată în ședință publică, astăzi, 15 martie 2018.

Decizia nr. 839/2018

S-a luat în examinare cererea de strămutare formulată de petenta A. privind strămutarea pricinii care face obiectul Dosarului nr. x/109/2013* al Tribunalului Argeș, secția I civilă, în favoarea Curții de Apel Pitești.

La apelul nominal lipsesc petenta A. și intimații Statul Român prin B. și C. Argeș.

Procedura de citare este legal îndeplinită.

Magistratul asistent face referatul cauzei și arata că cererea este legai timbrată, părțile au fost citate în vederea discutării competenței materiale a Înaltei Curți de Casație și Justiție, iar Dosarul nr. x/109/2013* a cărui strămutare se solicită a fost soluționat la data de 9 noiembrie 2017. Prin cererea de strămutare se mai solicită prorogarea competenței de soluționare a Dosarului nr. x/1/2017 al Curții de Apel Pitești în favoarea Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Înalta Curte cu privire la solicitarea de prorogare a competenței de soluționare a Dosarului nr. x/1/2017 al Curții de Apel Pitești în favoarea Înaltei Curți de Casație și Justiție, constată că prin această cerere, de fapt, s-a invocat necompetența Curții de Apel Pitești în soluționarea Dosarului nr. x/1/2017 și o asemenea excepție nu poate fi invocată decât în fața instanței învestită cu soluționarea acestui dosar și nu în fața altei instanțe, respectiv a Înaltei Curți de Casație și Justiție. în această situație cererea nu poate fi primită și analizată de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cu privire la cererea de strămutare formulată de petenta, având în vedere ca are ca obiect un dosar al Tribunalului Argeș, din oficiu se invocă excepția necompetenței materiale a înaltei Curți de Casație și Justiție în soluționarea cererii și rămâne în pronunțare asupra acesteia.

Deliberând, în raport de dispozițiile art. 142 alin. (1) C. proc. civ.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

D E C I D E

Declină competența de soluționare a cererii formulată de petenta A. privind strămutarea pricinii care face obiectul Dosarului nr. x/109/2013* al Tribunalului Argeș, secția I civilă, în favoarea Curții de Apel Pitești.

Fără nicio cale de atac.

Pronunțată în ședință publică, astăzi, 15 martie 2018.