Ședințe de judecată: Aprilie | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Detalii jurisprudență

ROMÂNIA

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept

 

Minuta deciziei  nr.9                                     Dosar nr.  379/1/2015

 

Şedinţa din 27 aprilie 2015

 

ÎN NUMELE LEGII

DECIDE:

 

Respinge, ca inadmisibilă, sesizarea formulată de Curtea de Apel Constanţa – Secţia I Civilă, în dosarul nr. 5225/118/2013 privind pronunţarea unei hotărâri prealabile cu privire la următoarea problemă de drept :

Interpretarea art. 68 raportat la art. 58 alin. 1 şi art. 77 din Codul Muncii, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul de a stabili dacă, pentru stabilirea îndeplinirii condiţiilor concedierii colective, intră în calculul numărului de concedieri  şi concedierile care:

         - au fost dispuse prin decizii emise în intervalul relevant de 30 de zile, dar au produs efecte în afara acestui interval, întrucât au intervenit cauze legale care împiedică încetarea raporturilor de muncă (în special suspendarea contractului individual de muncă, acordarea preavizului, efectuarea concediului de odihnă);

         - au fost dispuse ca urmare a aceleiaşi hotărâri de desfiinţare a unor locuri de muncă ce a fost pusă în aplicare, însă, prin concedieri succesive în mai mult de 30 de zile.

Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 521 alin. 3 din Codul de procedură civilă.

Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 27 aprilie 2015.