Ședințe de judecată: Mai | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Informații publice » Comunicate de presă » Comunicate de presă (2014) » Comunicat de presă cu privire la videoconferinta din 29 ianuarie 2014, cu ocazia intrării in vigoare a noilor Coduri în materie penală

Comunicate de presă (2014)

Comunicat de presă cu privire la videoconferinta din 29 ianuarie 2014, cu ocazia intrării in vigoare a noilor Coduri în materie penală

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

COMUNICAT

referitor la videoconferinţa organizată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu ocazia intrării în vigoare a noilor Coduri în materie penală

 

Miercuri, 29 ianuarie 2014, începând cu orele 1400, sub coordonarea vicepreşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, domnul judecător Ionuţ Mihai Matei, a avut loc o videoconferinţă cu reprezentanţii Curţilor de Apel, ai Consiliului Superior al Magistraturii şi Institutului Naţional al Magistraturii, având ca obiect dezbaterea următoarelor probleme ocazionate de intrarea în vigoare a noilor Coduri în materie penală:

1. Aplicarea legii penale mai favorabile (în cursul procesului şi după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare).
2. Situaţia recursurilor declarate înainte de intrarea în vigoare a Noului Cod de procedură penală împotriva deciziilor pronunţate în apel cu privire la care termenul de declarare a căii ordinare de atac a recursului expirase la data intrării în vigoare a legii noi, netransmise sau neînregistrate la ÎCCJ, până la această dată.
3. Compunerea completului care soluţionează contestaţiile împotriva încheierilor prin care se dispune în cursul judecăţii asupra măsurilor preventive.
4. Procedura de urmat şi actele care trebuie întocmite în cazul sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu un recurs în casaţie/cu o solicitare de pronunţare a unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

Din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la videoconferinţă au participat domnul judecător Ionuţ Mihai Matei, vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi doamna judecător Corina Michaela Jîjîie, preşedintele Secţiei penale.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE