Ședințe de judecată: Mai | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Informații publice » Comunicate de presă » Comunicate de presă (2018) » Comunicat de presă privind participarea preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la conferința „Independenţa şi imparţialitatea justiţiei în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului” - Alba Iulia

Comunicate de presă (2018)

Comunicat de presă privind participarea preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la conferința „Independenţa şi imparţialitatea justiţiei în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului” - Alba Iulia

02.07.2018

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

COMUNICAT

Participarea preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la  conferința

Independenţa şi imparţialitatea justiţiei în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului” - Alba Iulia

 

În perioada 28 – 30 iunie 2018 s-a desfășurat la Alba Iulia conferința cu tema „Independenţa şi imparţialitatea justiţiei în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului”.

Evenimentul a fost organizat, în colaborare, de Curtea de Apel Alba Iulia, Ministerul Public, Uniunea Avocaţilor Europeni, Uniunea Naţională a Barourilor din România, Baroul Alba şi Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi a fost onorat de prezenţa d-nei Iulia Motoc şi a d-nilor Paul Lemmens şi Yonko Grozev, judecători în cadrul Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost reprezentată de d-nele Iulia Cristina Tarcea, preşedinte şi Gabriela Elena Bogasiu, vicepreşedinte.

În cadrul conferinţei au fost abordate şi analizate, în principal din perspectiva art. 6 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale, probleme privind independenţa şi imparţialitatea justiţiei.

Evenimentul a constituit o nouă oportunitate de a sublinia, chiar înainte de Ziua Justiţiei, importanţa colaborării instituţionale şi necesitatea unui mesaj unitar şi coerent din partea profesiilor juridice, mai ales în anul în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.

Transmitem din nou calde mulţumiri organizatorilor şi felicitări pentru reuşita evenimentului.

        

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE