Ședințe de judecată: Mai | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Informații publice » Comunicate de presă » Comunicate de presă (2018) » Comunicat de presă privind vizita delegaţiei oficiale a Curţii Supreme de Justiţie a Israelului

Comunicate de presă (2018)

Comunicat de presă privind vizita delegaţiei oficiale a Curţii Supreme de Justiţie a Israelului

09.07.2018

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE Şl JUSTIŢIE

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Comunicat de presă privind vizita delegaţiei oficiale a

Curţii Supreme de Justiţie a Israelului

 

 

Luni, 9 iulie 2018, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a avut loc vizita delegaţiei oficiale  a Curţii Supreme de Justiţie a Israelului.

Din partea instanţei supreme au primit delegaţia doamna judecător Iulia Cristina TARCEA, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi doamna judecător Gabriela Elena BOGASIU, vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Delegaţia magistraţilor străini a fost compusă din doamna Esther HAYUT, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie a Israelului, domnul judecător Noam SOHLBERG, domnul judecător Uri SHOAM, domnul judecător, prof. univ. dr. Yoram DANZIGER şi doamna Natalie KIMHI, director al Direcţiei afaceri publice din partea Curţii Supreme de Justiţie a Israelului.

În cadrul întâlnirii, Curtea Constituţională a României a fost reprezentată de: domnul judecător Attila VARGA, doamna Claudia Margareta Krupenschi, prim magistrat-asistent delegat, directorul de cabinet al preşedintelui şi doamna Cosmina MARIN, personal de specialitate juridică.

Întâlnirea a debutat cu o prezentare a modului de organizare şi funcţionare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a legislaţiei privind modul de promovare a judecătorilor la instanţa supremă, precum şi a competenţelor cu privire la activitatea de judecată şi a mecanismelor de unificare a practicii judiciare.

Au fost vizate, totodată, aspecte de interes reciproc cu privire la sistemele judiciare din cele două state, necesitatea susţinerii parteneriatelor specifice activităţii judiciare, prin organizarea de vizite și conferințe comune ale magistraților.

Cu ocazia acestei întâlniri, domnul Uri SHOHAM, judecător din partea Curţii Supreme de Justiţie a Israelului a făcut o prezentare a lucrării “Controlul judiciar privitor la hotărârile administrative referitoare la cererile de acordare a azilului politic în Israel”.

 

 

BIROUL DE INFORMARE Şl  RELAŢII PUBLICE