Ședințe de judecată: Mai | | 2024

Comunicate privind deciziile pronunţate în recurs în interesul legii în cadrul Secţiilor Unite - 2006

Comunicat privind deciziile pronunţate în recurs în interesul legii în şedinţa din 22 mai 2006

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

Biroul de Informare şi Relaţii Publice

C  O  M  U  N  I  C  A  T

 

            În şedinţa din 22 mai 2006, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, constituită în Secţii Unite, a soluţionat un număr de 3 dosare în care au fost declarate recursuri în interesul legii de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pronunţându-se următoarele soluţii:

-           prin decizia nr. XV, admiţându-se recursul în interesul legii, s-a stabilit că:

În aplicarea dispoziţiilor art. 2781 alin. 8 lit. c din Codul de procedură penală, judecătorul care, prin încheiere, admite plângerea, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi reţine cauza spre rejudecare, apreciind că probele existente la dosar sunt suficiente pentru judecarea cauzei, devine incompatibil să soluţioneze fondul acesteia.

-           prin decizia nr. XVI, admiţându-se recursul în interesul legii, s-a stabilit că:

La aplicarea art. 81, art. 861 şi art. 867 în cazul infracţiunilor prevăzute de art. 2 – 10 din Legea nr. 143/2000 va fi avută în vedere pedeapsa stabilită în textul de incriminare iar nu cea redusă conform art. 16 din aceeaşi lege.

-           prin decizia nr. XVII s-a respins, ca rămas fără obiect, recursul în interesul legii declarat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Cluj, referitor la aplicarea dispoziţiilor art. 20 alin. 1 din Legea nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ.

După redactarea considerentelor şi semnarea deciziilor, acestea vor fi publicate în Monitorul Oficial, Partea I.

 

 

Purtător de cuvânt al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Judecător Cristina Mădălina Buta