Ședințe de judecată: Mai | | 2024

Comunicate privind deciziile pronunţate în recurs în interesul legii în cadrul Secţiilor Unite - 2009

Comunicat privind deciziile pronunţate în recurs în interesul legii în şedinţa din 6 aprilie 2009

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Biroul de Informare şi Relaţii Publice

 

C  O  M  U  N  I  C  A  T

 

În şedinţa din 6 aprilie 2009, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie constituită în Secţii Unite, a soluţionat un număr de 2 dosare în care au fost declarate recursuri în interesul legii de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pronunţându-se următoarele soluţii:

  • Prin decizia nr. 15, admiţându-se recursul în interesul legii s-a stabilit că interpretând dispoziţiile art. 278 alin. 3 şi art. 2781 alin. 2 din Codul de procedură penală, sub aspectul naturii juridice a termenelor, stabileşte că acestea sunt termene de decădere.
  • Prin decizia nr. 16, s-a respins recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la incidenţa dispoziţiilor art. 397 – 399 din Codul de procedură penală în ipoteza soluţionării cererilor de revizuire a hotărârilor judecătoreşti având ca obiect plângeri împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată.

După redactarea considerentelor şi semnarea deciziilor, acestea se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

 

Purtător de cuvânt al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Judecător

Cristina Mădălina Buta