Ședințe de judecată: Mai | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Informații publice » Comunicate de presă » Comunicate de presă (2013) » Declaraţia de presă a preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecător dr. Livia Doina Stanciu, referitor la Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrare de România în cadrul mecanismului de cooperare si verificare

Comunicate de presă (2013)

Declaraţia de presă a preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecător dr. Livia Doina Stanciu, referitor la Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrare de România în cadrul mecanismului de cooperare si verificare

DECLARAŢIA DE PRESĂ

a preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecător dr. Livia

Doina STANCIU, referitor la Raportul Comisiei Europene către

Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de

România în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat act de Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, publicat la 30.01.2013.

Raportul reflectă, cu obiectivitate, evoluţiile înregistrate de înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în domeniul mecanismului de cooperare şi verificare de la ultimul raport, dat publicităţii în luna iulie 2012.

Astfel, se constată că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a continuat să ia măsuri concrete în vederea unificării jurisprudenţei şi a îmbunătăţirii calităţii acesteia, asigurând transmiterea hotărârilor către instanţele inferioare şi îmbunătăţind accesul on-line, iar procedura de recurs în interesul legii contribuie deja la înregistrarea de progrese în această direcţie.

De asemenea, raportul constată că abordarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în ceea ce priveşte dosarele de corupţie la nivel înalt a continuat să se caracterizeze printr-un grad binevenit de administrare proactivă a cauzelor şi reţine progresele semnificative ale instanţei supreme în gestionarea dosarelor de corupţie la nivel înalt..

Nu în ultimul rând, raportul remarcă faptul că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a continuat să facă progrese în ceea ce priveşte stabilirea de standarde şi orientări pentru instanţele inferioare.

Ţinând seama de constatările incluse în raport, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va continua eforturile pentru îndeplinirea obiectivelor care îi revin în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Judecător dr. Livia Doina STANCIU