Ședințe de judecată: Mai | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Informații publice » Comunicate de presă » Comunicate de presă (2013) » Mesajul conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie adresat colectivului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi întregului corp judecătoresc de la toate instanţele din ţară cu ocazia sfintelor sărbători ale naşterii Domnului şi începutului noului an

Comunicate de presă (2013)

Mesajul conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie adresat colectivului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi întregului corp judecătoresc de la toate instanţele din ţară cu ocazia sfintelor sărbători ale naşterii Domnului şi începutului noului an

Mesajul conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie adresat

colectivului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi întregului corp judecătoresc de la toate instanţele din ţară

cu ocazia sfintelor sărbători ale naşterii Domnului şi începutului noului an


Dragi colegi,

Suntem din nou în pragul unui sfârşit de an, prilej de introspecţie şi analiză, dar şi de năzuinţă spre noi începuturi şi speranţă, pentru noi împliniri personale şi profesionale, în egală măsură, pentru noi şi pentru dumneavoastră.

Lăsăm în urmă un an plin de provocări, pentru că anul de la care ne luăm rămas bun a fost anul Noului Cod de procedură civilă.

Am fost alături de dumneavoastră în efortul notabil pe care l-ați depus pentru a da eficiență noilor dispoziții legale și cunoaștem implicarea şi dăruirea dumneavoastră pentru a face ca actul de justiţie să slujească cetăţeanului şi să contribuie la creşterea încrederii acestuia în serviciul nobil al justiţiei, ca serviciu public.

Anul 2013 a fost şi anul în care au continuat eforturile pentru atingerea obiectivelor fixate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru asigurarea unui sistem de justiţie independent şi incoruptibil, dar şi anul în care s-au făcut paşi importanţi pentru realizarea unificării practicii judiciare, atât în materie civilă, cât şi în materie penală.

Pentru că am fost alături de dumneavoastră şi am simțit constant dăruirea dumneavoastră, ţinem să vă mulţumim la sfârşit de an pentru tot ceea ce aţi realizat.

În acelaşi timp, nu putem să nu remarcăm faptul că şi anul pe care ne pregătim să-l întâmpinăm va fi un an la fel de plin de provocări, pentru că anul 2014 va fi anul Noului Cod penal şi al Noului Cod de procedură penală.

Nu va fi un an uşor! Noile modificări legislative ne vor pune din nou la încercare implicarea şi dăruirea, dar dorim să ne asigurăm că şi de data aceasta vom fi alături de dumneavoastră şi împreună vom împlini misiunea noastră de a servi actul de justiţie şi de a asigura echilibrul între interesul legii şi al cetăţeanului, astfel încât dezideratul procesului echitabil să fie pe deplin realizat.

Ne amintim de provocările anului ce trece, de munca, eforturile, realizările şi, poate, neîmplinirile ce l-au însoţit, dar trebuie să ne gândim cu responsabilitate și speranță și la perspectivele noului an.

Vă dorim din suflet ca, la final, lucrurile bune şi împlinirile să încline talerul balanţei în detrimentul nerealizărilor, astfel încât sfârşitul noului an să marcheze un pas înainte pentru ceea ce înseamnă domnia legii, actul de justiţie şi încrederea cetăţenilor în justiţie şi slujitorii ei.

Vă urăm tuturor o sărbătoare a Naşterii Domnului plină de pace, lumină şi fericire şi un An Nou îmbelşugat şi luminos, cu multă sănătate, împliniri şi bucurii pentru dumneavoastră şi cei dragi.

LA MULŢI ANI!
CONDUCEREA ÎNALTEI CURŢI DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE