Ședințe de judecată: Aprilie | | 2024

Comunicate de presă (2012)

COMUNICAT de presă

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

COMUNICAT DE PRESĂ

Consecvent obiectivelor propuse cu ocazia prezentării proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, jud. dr. Livia Doina STANCIU, a iniţiat implementarea unui sistem de video-conferinţă între Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, curţile de apel, Consiliul Superior al Magistraturii şi Institutul Naţional al Magistraturii care să faciliteze dialogul direct cu privire la problemele de drept, în scopul unificării jurisprudenţei, cu evitarea costurilor generate de deplasarea reprezentaţilor curţilor de apel la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a reprezentanţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la sediile curţilor de apel.

În realizarea acestui obiectiv, la finele anului 2011, la nivelul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost derulată procedura de achiziţie publică a echipamentelor aferente sistemului de video-conferinţă.

În acest demers, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a beneficiat de sprijinul nemijlocit al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, dl. general ing. Marcel OPRIŞ şi al specialiştilor din cadrul acestui serviciu, sistemul fiind funcţional începând cu data de 10 ianuarie 2012.

Biroul de Informare şi Relaţii Publice
10 ianuarie 2012