Ședințe de judecată: Mai | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Informații publice » Comunicate de presă » Comunicate de presă (2011) » Referitor la participarea reprezentantilor Înaltei Curti de Casatie si Justitie la Conferinta cu tema „Promovarea la Înalta Curte de Casatie si Justitie. Proceduri pentru calitate, transparenta si performanta”.

Comunicate de presă (2011)

Referitor la participarea reprezentantilor Înaltei Curti de Casatie si Justitie la Conferinta cu tema „Promovarea la Înalta Curte de Casatie si Justitie. Proceduri pentru calitate, transparenta si performanta”.

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

COMUNICAT   

referitor la participarea reprezentanţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la Conferinţa cu tema „Promovarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Proceduri pentru calitate, transparenţă şi performanţă”

Marţi, 22 februarie 2011 preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, jud. dr. Doina Livia Stanciu a participat împreună cu vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, jud. dr. Rodica Aida Popa, preşedintele Secţiei comerciale, jud. dr. Adrian Bordea, preşedintele Secţiei penale, jud. Anton  Pandrea, precum şi cu un grup de judecători din cadrul instanţei supreme, la conferinţa organizată de Consiliul Superior al Magistraturii cu tema: „Promovarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Proceduri pentru calitate, transparenţă şi performanţă”.

Conferinţa a avut drept scop dezbaterea rezultatelor consultării instanţelor şi parchetelor cu privire la propunerile de îmbunătăţire a procedurilor de promovare la ICCJ, în vederea elaborării unui proiect de modificare a „Ghidului privind promovarea judecătorilor la ICCJ”.

În deschiderea lucrărilor conferinţei au luat cuvântul preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecător Nicolae Horaţius Dumbravă, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecător Livia Doina Stanciu şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kovesi.

În cuvântul său, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a relevat importanţa deosebită a dezbaterilor privind problematica promovării în funcţia de judecător la instanţa supremă, exprimându-şi totodată convingerea că aceste consultări sunt constructive şi pot conduce la adoptarea celor mai bune soluţii.

TEXTUL INTEGRAL al declaraţiei preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la deschiderea dezbaterilor Conferinţei cu tema „Promovarea la  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Proceduri pentru calitate, transparenţă şi performanţă”.

Document  

   Biroul de  Informaţii şi Relaţii Publice
22 februarie 2011