Ședințe de judecată: Mai | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Informații publice » Comunicate de presă » Comunicate de presă (2011) » Referitor la întâlnirea de lucru dintre conducerea Înaltei Curti de Casatie si Justitie si judecatorii Sectiei penale cu reprezentantii Ministerului Public.

Comunicate de presă (2011)

Referitor la întâlnirea de lucru dintre conducerea Înaltei Curti de Casatie si Justitie si judecatorii Sectiei penale cu reprezentantii Ministerului Public.

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

COMUNICAT   

referitor la întâlnirea de lucru dintre conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi judecătorii Secţiei penale cu reprezentanţii Ministerului Public

Miercuri, 23 februarie 2011, la iniţiativa preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecător dr. Livia Doina Stanciu, a avut loc la sediul instanţei supreme o întâlnire de lucru a conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a judecătorilor Secţiei penale cu reprezentanţii Ministerului Public, în vederea realizării unei colaborări constructive, aptă să asigure îndeplinirea obiectivelor comune din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi consolidarea angajamentului sistemului judiciar în favoarea reformei.

La întâlnire au participat: preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, jud. Doina Livia Stanciu, vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, jud. Rodica Aida Popa, preşedintele Secţiei penale, jud. Anton Pandrea şi judecătorii Secţiei penale, precum şi reprezentanţii Ministerului Public: procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kovesi, adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Scutea, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Marius Morar, procurorul şef al Secţiei Judiciară Penală din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Elena Cristina Matieşescu, procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism, Codruţ Olaru şi procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Marius Iacob.

Necesitatea organizării acestei întâlniri a fost determinată, pe de o parte, de constatarea cuprinsă în Raportul Comisiei Europene din iulie 2010 referitoare la „o anumită reticenţă a factorilor de decizie din sistemul judiciar de a coopera şi de a îşi asuma responsabilitatea în beneficiul reformei" iar, pe de altă parte, de condiţionalitatea stabilită în Raportul intermediar din februarie 2011 vizând soluţionarea cu celeritate a cauzelor de corupţie la nivel înalt.

Scopul întâlnirii l-a constituit identificarea şi eliminarea posibilelor disfuncţionalităţi, de ordin procedural sau administrativ, din activitatea organelor judiciare care participă la înfăptuirea actului de justiţie, în vederea realizării cu celeritate a acestuia, precum şi asigurarea creşterii eficienţei procedurilor şi a încrederii justiţiabililor în actul de justiţie.

 

  Biroul de Informare şi Relaţii Publice

23 februarie 2011