Ședințe de judecată: Mai | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Informații publice » Comunicate de presă » Comunicate de presă (2011) » Referitor la participarea preşedintelui ICCJ la conferinţa organizată de Reţeaua Preşedinţilor Curţilor Supreme de Justiţie din UE .

Comunicate de presă (2011)

Referitor la participarea preşedintelui ICCJ la conferinţa organizată de Reţeaua Preşedinţilor Curţilor Supreme de Justiţie din UE .

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

COMUNICAT DE PRESĂ

La data de 28 martie 2011, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dna judecător dr. Livia Doina Stanciu a participat la conferinţa cu tema „Cooperarea judiciară în materie civilă şi în materie penală” ce s-a desfăşurat la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, Luxembourg. Participarea a avut loc la invitaţia Reţelei Preşedinţilor Curţilor Supreme de Justiţie din Uniunea Europeană, coorganizator al conferinţei, la lucrările căreia au fost prezenţi 24 de preşedinţi de curţi supreme din cele 27 membre ale Reţelei Uniunii Europene.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost însoţit la lucrările conferinţei de şeful Biroului de Relaţii Internaţionale, dna magistrat-asistent dr. Simona Cristea.

Prima parte a conferinţei a fost consacrată cooperării judiciare în materie civilă, iar partea a doua, cooperării judiciare în materie penală. Lucrările conferinţei au constat în prezentări realizate atât de judecători ai Curţii europene, cât şi de preşedinţi ai curţilor supreme din UE. Astfel, în materie civilă, au fost susţinute expuneri de către dna judecător prof. univ. dr. Camelia Toader (judecătorul român la CJUE) şi dna judecător Pauline Koskelo, preşedintele Curţii supreme din Finlanda, iar în materie penală au fost făcute prezentări de către dl judecător G. J. M. Corstens, preşedintele Curţii Supreme din Olanda şi dl judecător L. Bay Larsen (judecătorul danez la CJUE).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
11 aprilie 2011