Ședințe de judecată: Mai | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Informații publice » Comunicate de presă » Comunicate de presă (2011) » Privind acordarea de către AIHJA a statutului de observator pentru ICCJ

Comunicate de presă (2011)

Privind acordarea de către AIHJA a statutului de observator pentru ICCJ

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociaţia Internaţională a Înaltelor Jurisdicţii Administrative (AIHJA) a acordat, cu unanimitate de voturi, statutul de observator pentru Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, urmând ca din anul 2012, să se obţină calitatea de membru cu drepturi depline.

Reprezentarea la acest organism internaţional are loc la nivel de Preşedinte.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va fi reprezentată de către doamna  judecător dr. Livia Doina Stanciu, preşedintele instanţei.

Fondată în 1983, Asociaţia cuprinde jurisdicţiile administrative supreme din mai mult de 100 de ţări, din toate continentele.

AIHJA are ca obiective: promovarea schimburilor între jurisdicţiile competente să statueze în ultimul grad asupra contenciosului administrativ; încurajarea dialogului între jurisdicţii asupra problemelor de drept aflate pe rolul lor sau asupra problemelor privind organizarea şi funcţionarea curţilor supreme, consolidarea statului de drept.

În acest sens, Asociaţia realizează studii juridice, difuzează membrilor săi sau oricărei persoane interesate informaţii utile cu privire la organizarea, funcţionarea şi jurisprudenţa statelor membre şi favorizează contactul între magistraţii acestor jurisdicţii. De asemenea, Asociaţia editează o culegere de jurisprudenţă comparată, cu privire la temele şi dezbaterile congresului său trienal.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

17 mai 2011