Ședințe de judecată: Mai | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Informații publice » Comunicate de presă » Comunicate de presă (2011) » Privind vizita la ICCJ a ambasadorului Republicii Franceze

Comunicate de presă (2011)

Privind vizita la ICCJ a ambasadorului Republicii Franceze

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

COMUNICAT DE PRESĂ

Marţi, 31 mai 2011, la invitaţia preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, jud. dr. Livia Doina Stanciu, Excelenţa Sa, domnul Henri Paul, Ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti a efectuat o vizită la sediul instanţei supreme, fiind însoţit de domnul Frédéric Teillet, magistrat, consilier în cadrul Ambasadei Republicii Franceze  şi consilier al ministrului justiţiei din România, precum şi de domnul Jean-Baptiste Cuzin, consilier pentru cooperare culturală la Ambasada  Republicii Franceze.

Din partea ICCJ a mai participat dna magistrat-asistent dr. Simona Cristea, şef al Biroului de Relaţii Internaţionale.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre disponibilitatea Ambasadei Republicii Franceze în România de a sprijini încheierea unei convenţii de înfrăţire a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România cu Curtea de Casaţie din Franţa, demersurile în acest sens fiind deja iniţiate cu ocazia unor întâlniri anterioare ale preşedinţilor celor două instanţe supreme. Totodată, s-a făcut o prezentare a acţiunilor comune ce se vor derula în baza acestei convenţii, începând cu anul 2012, respectiv efectuarea de stagii de pregătire de către judecătorii celor două curţi, de maximum două săptămâni, schimburi de experienţă între direcţiile legislaţie - documentare şi relaţii internaţionale ale celor două curţi, precum şi organizarea de seminarii, conferinţe şi colocvii pe teme de interes comun, vizând cooperarea judiciară în materie penală şi civilă.

De asemenea, s-au purtat discuţii pe tema aderării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la Asociaţia Franco-Română a Juriştilor (AFRJ), urmând ca detaliile legate de acest aspect să constituie subiectul unor întâlniri viitoare, invitaţii manifestându-şi întreaga disponibilitate pentru sprijinirea respectivelor demersuri.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

31 mai 2011