Ședințe de judecată: Mai | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Informații publice » Comunicate de presă » Comunicate de presă (2009) » Comunicat de presă. Adunarea Generală a Judecătorilor 28 septembrie 2009

Comunicate de presă (2009)

Comunicat de presă. Adunarea Generală a Judecătorilor 28 septembrie 2009

ROMÂNIA

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

COMUNICAT DE PRESĂ

Adunarea generală a judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, întrunită la 28 septembrie 2009, a hotărât suspendarea, până la data de 31 octombrie 2009, a protestului iniţiat la 1 septembrie 2009.

Iniţiativa de a suspenda protestul, deşi nu se datorează vreunei manifestări concrete din partea executivului, a avut în vedere exclusiv drepturile şi interesul justiţiabililor, care sunt afectate prin prelungirea acţiunii de protest.

Judecătorii sunt conştienţi că până la data stabilită nu pot fi rezolvate numeroasele şi gravele probleme acumulate în timp ale sistemului judecătoresc, dar vor monitoriza cu atenţie orice iniţiativă a guvernului, de natură a ameliora încrederea publicului în justiţie, statutul magistraţilor, problemele specifice sistemului judiciar şi, în special, cele ale activităţii de judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

După expirarea acestui termen, adunarea generală va reevalua situaţia şi va hotărî în consecinţă.

28 septembrie 2009