Ședințe de judecată: Mai | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Informații publice » Comunicate de presă » Comunicate de presă (2007) » La invitaţia preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în zilele de 5 şi 6 februarie a.c. o delegaţie a Curţii Supreme din Republica Populară Chineză, condusă de domnul Xiong Xuanguo, vicepreşedintele Curţii, a efectuat o vizită în România...

Comunicate de presă (2007)

La invitaţia preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în zilele de 5 şi 6 februarie a.c. o delegaţie a Curţii Supreme din Republica Populară Chineză, condusă de domnul Xiong Xuanguo, vicepreşedintele Curţii, a efectuat o vizită în România...

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

Biroul de Informare şi Relaţii Publice

COMUNICAT DE PRESĂ

La invitaţia preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în zilele de 5 şi 6 februarie a.c. o delegaţie a Curţii Supreme din Republica Populară Chineză, condusă de domnul Xiong Xuanguo, vicepreşedintele Curţii, a efectuat o vizită în România. Vizita oficială de lucru a avut ca scop informarea cu privire la sistemul juridic românesc, cu accent pe organizarea şi competenţele instanţelor judecătoreşti în domeniul proprietăţii intelectuale şi al formării şi pregătirii judecătorilor în materie.

Delegaţia chineză s-a întâlnit cu judecători de la Curtea de Apel Bucureşti, cu auditori de la Institutul Naţional al Magistraturii precum şi cu judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Această vizită a confirmat interesul manifestat de autorităţile chineze pentru ridicarea standardelor naţionale de protecţie a proprietăţii intelectuale. Totodată, a fost reiterată dorinţa Curţii Supreme din Republica Populară Chineză de a consolida legăturile cu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România, dorinţă împărtăşită de partea română.

7 februarie 2007