Ședințe de judecată: Mai | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Informații publice » Comunicate de presă » Comunicate de presă (2006) » La 23 martie 2006 a avut loc Conferinţa Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni, cu tema : “Recrutarea judecătorilor – standarde europene “...

Comunicate de presă (2006)

La 23 martie 2006 a avut loc Conferinţa Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni, cu tema : “Recrutarea judecătorilor – standarde europene “...

C o m u n i c a t

 

La 23 martie 2006 a avut loc Conferinţa Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni, cu tema : “Recrutarea judecătorilor – standarde europene “.

 

Conferinţa a fost organizată de Consiliul Europei în colaborare cu Institutul Naţional al Magistraturii din România, în cadrul preşedinţiei române a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei.

 

La lucrările Conferinţei au participat din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie doamnele judecător Rodica Aida Popa şi Dana Vartires.

 

Invitat de organizatori să ia cuvântul în deschiderea Conferinţei, Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, domnul prof.univ.dr. Nicolae Popa a expus criteriile generale de selecţie a judecătorilor la  Curtea de Casaţie , împlinirile şi limitele noilor reglementări în materie, reţinând, în esenţă, faptul că procesul de reformă a justiţiei trebuie în mod necesar să menţină la un nivel ridicat criteriile profesional-ştiinţifice şi morale ale judecătorilor ce promovează la suprema instanţă.

 

Modelul de selecţie şi promovare trebuie să consolideze vocaţia europeană a judecătorului în perspectiva aderării apropiate a României la Uniunea Europeană.

23 martie 2006