Ședințe de judecată: Mai | | 2024
Sunteți aici: Pagina de început » Informații publice » Comunicate de presă » Comunicate de presă (2006) » La invitaţia preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Nicolae Popa, urmează să facă o vizită în România o delegaţie a Curţii Europene pentru Drepturile Omului de la Strasbourg...

Comunicate de presă (2006)

La invitaţia preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Nicolae Popa, urmează să facă o vizită în România o delegaţie a Curţii Europene pentru Drepturile Omului de la Strasbourg...

  R O M Â N I A

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

Comunicat de presă


  La invitaţia preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Nicolae Popa, urmează să facă o vizită în România o delegaţie a Curţii Europene pentru Drepturile Omului de la Strasbourg.

  Delegaţia este alcătuită din preşedintele CEDO, domnul Luzius Wildhaber şi judecătorul naţional la CEDO, domnul Corneliu Bîrsan.

  Delegaţia va fi primită la Cotroceni de Preşedintele ţării, domnul Traian Băsescu în ziua de 27 aprilie 2006, iar în ziua de 28 aprilie 2006 preşedintele Wildhaber se va întâlni cu judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, preşedinţii Curţilor de Apel şi ai tribunalelor în aula Institutului Naţional al Magistraturii.

  De asemenea, preşedintele Wildhaber va vizita Curtea Constituţională.

  Cu ocazia acestor întâlniri vor fi abordate aspecte privind cauzele României la CEDO şi modalităţile de aplicare a Convenţiei europene în activitatea de judecată din ţara noastră.

25 aprilie 2006